Op de foto vlnr. Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum, Wim Jansen en Stef Geurtzen. Samen vormen zij GoedVolk. (foto: PR)
Op de foto vlnr. Hans Beernink, Hans Westerveld, Frans van Gorkum, Wim Jansen en Stef Geurtzen. Samen vormen zij GoedVolk. (foto: PR)

Eerste editie van het Goed Volk Festival

De streektaalband GoedVolk speelt zondag 27 oktober op de eerste editie van het Goed Volk Festival. Deze wordt gehouden in zaal 't Centrum in Babberich. Het festival begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

BABBERICH - Streektaalband GoedVolk speelt luisterliedjes en vertelt verhalen in de Nedersaksische streektaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk. De vijfmansformatie bestaat uit gerenommeerde muzikanten, die al lang en breed hun sporen hebben verdiend op dialectgebied.

Gelderse Kleiroze

Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang) vormt samen met Wim Jansen (gitaar en zang) ook het duo Alles Andès. Hans Beernink was bassist van Bonne Route. Stef Geurtzen is solist en speelt bij de Pensionado's (gitaren, mondharmonica en zang). Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) speelde in Spöl, de Taraboemboemband en recentelijk in Bonne Route, een fameuze streektaalband die is gestopt. Westerveld ontving op 9 september 2018 tijdens het dialectfestival Plat Gespöld De Gelderse Kleiroze 2017 voor zijn "haevige compositie Vri-jheid."

Dubbeldoyer

Frans van Gorkum is de Liemerse streektaalzanger en verteller. Hij speelt ook in de dialectband Diedel, die ook te horen is tijdens het Goed Volk Festival. Tijdens het concert presenteert Frans zijn nieuwste boek met cd Dubbeldoyer.

Ieder jaar

Het Goed Volk Festival is een voortzetting van het Uut de Klei Festival, dat in eerste instantie door singersongwriter Paul Mulder en Frans van Gorkum werd opgezet. Het is de bedoeling dit kleinschalige festival ieder jaar te herhalen met andere streektaalbands naast GoedVolk. Zaal 't Centrum is te vinden aan de Dorpstraat 78 in Babberich.

Meer berichten