Lieke Mulder (l) en Laura Stokman en trompettist Luuk van Zelst zijn drie van de vijf enthousiaste leerlingen. (foto: Stan van Zelst)
Lieke Mulder (l) en Laura Stokman en trompettist Luuk van Zelst zijn drie van de vijf enthousiaste leerlingen. (foto: Stan van Zelst)

Benefietconcert St. Anna voor Namibië

Zondag 3 november houdt Drumfanfare St. Anna om 11.00 uur een benefietconcert in het Schuttersgebouw St. Anna aan de Babberichseweg in Oud-Zevenaar. Het concert staat onder leiding van dirigent Harald Franken en heeft als thema: Afrika. De opbrengst is voor vijf leerlingen van het Liemers College om een project in Namibië te verwezenlijken.

ZEVENAAR - In het kader van de LiemersCollegeAward (LCAward, red.) houden leerlingen van het Liemers College regelmatig allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het realiseren van projecten in Afrika of voor gebieden die door een natuurramp zijn getroffen. Nu hebben vijf klasgenoten Luuk van Zelst, Lieke Mulder, Laura Stokman, Vera van Eck en Elisa Meijles het plan opgevat in oktober 2020 twee weken naar Namibië te gaan.

Gaarkeuken

In het dorpje Otjiwarongo - ten noorden van de hoofdstad Windhoek - gaan ze minimaal één project afronden dat in het teken staat van het verbeteren van de leefomstandigheden. Dat houdt onder andere in dat zij gaan meewerken aan het maken van een gaarkeuken voor The Primary School Outjo in Otjiwarongo. Dit is een basisschool. De begeleiders Anno Koning en Jan van den Heuij hebben hierover al contact gehad met het gemeentebestuur van Otjiwarongo om te overleggen wat haalbaar is.

Kostbaar project

De vijf havo-leerlingen realiseren zich maar al te goed dat er veel geld voor nodig is om hun plannen te verwezenlijken. De reis- en verblijfkosten moeten zij ook zelf betalen. Daarom knappen zij allerlei klusjes op en hebben een bijbaantje. Luuk is trompettist is bij drumfanfare St. Anna, dus polste hij de dirigent en de vereniging voor een benefietconcert in het schuttersgebouw.

Klap op de vuurpijl

Luuk kreeg louter enthousiaste reacties van de vereniging en ging aan de slag om sponsoren te werven en mensen te mobiliseren die tijdens het concert helpen met de verkoop van hapjes en drankjes. De schutterij stelde direct het gebouw gratis beschikbaar en bood hulp aan bij de organisatie. Als klap op de vuurpijl geeft turnvereniging Thor-Zwaluwen een demonstratie die past bij het thema van het concert. Het belooft dus een enorm spektakel te worden!

Vrijwillige gift

Natuurlijk willen de leerlingen met hun project in aanmerking komen voor een gouden LCAward, maar op de eerste plaats komen ze in actie voor de ontwikkeling van een dorp in Namibië. Daarom hopen ze ook op een grote opkomst. Luuk: "De entree is gratis, dus hopen we niet alleen op een vrijwillige gift, maar ook dat de mensen wat extra geld uitgeven voor een hapje, een drankje en wat snuisterijen." Er zijn al diverse acties geweest en er zullen er zeker nog meer volgen.

liemerscollegeaward.nl

Meer berichten