Willy van Dinther, voorzitter van de Dorpsraad Babberich is blij dat er wat aan de veiligheid in het dorp wordt gedaan. (foto: Ab Hendriks)
Willy van Dinther, voorzitter van de Dorpsraad Babberich is blij dat er wat aan de veiligheid in het dorp wordt gedaan. (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

'Veiligheid van wezenlijk belang'

De herinrichting van een deel van de Dorpstraat en het begin van de Beekseweg in Babberich krijgt veel minder aandacht dan de grote projecten Arnhemseweg en Hengelder in Zevenaar. Voor de bewoners van Babberich is de herinrichting van de Dorpstraat belangrijk voor de veiligheid.

BABBERICH - Drie tijdelijke verkeerslichten op strategische plekken zijn op dit moment nodig om het verkeer in goede banen te leiden.

Voorzitter Wlly van Dinther van de Dorpsraad Babberich is prima te spreken over de voortgang van de werkzaamheden. "De deadline wordt op 28 oktober gehaald! Dit betekent dat de Dorpstraat en de Beekseweg in de kern van Babberich veiliger wordt. We hebben reeds jaren geleden bij de provincie, die eigenaar is van beide wegen, aangeklopt om zo snel mogelijk met de herinrichting te beginnen. We hebben lang overleg gevoerd met de bewoners en met belanghebbende Willie van den Berg van COOP en dat heeft uiteindelijk tot resultaat geleid.

De huidige doorgang onder het appartementengebouw St. Janshof wordt alleen toegankelijk voor fietsverkeer en scootmobielen. De nabijgelegen parkeerplaats voor de vrachtwagens die COOP bevoorraden, is veiliger. "De chauffeur kan in de richting van zowel de Beekseweg of de Babberichseweg inrijden."

Even voor de bocht in de Dorpstraat ligt een ruime en veilige oversteek voor fietsers en voetgangers (zie foto, red). Het verkeer gaat links en rechts langs de oversteek. De weg voor het snelverkeer is hier smal gehouden, dat haalt de snelheid van het verkeer eruit. Wellicht gaat hier dertig kilometer per uur gelden. Bij het oversteken heb je voldoende ruimte en beter zicht op het aankomende verkeer!" Ook de fietspaden zijn op diverse plekken aangepast en opnieuw geasfalteerd. "We zijn ook blij met de verharding van de bestaande zandweg langs St.Janshof. Hier rijdt straks het bestemmingsverkeer over naar en van de woningen aan de Kloosterweide en de Boogsehof."

 

 

 

 

Meer berichten