Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft binnenkort een benefietconcert in HAL12. (foto: Koninklijke Luchtmacht)
Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft binnenkort een benefietconcert in HAL12. (foto: Koninklijke Luchtmacht)

Benefietconcert Sounds of Freedom

Stichting Veteranen de Liemers houdt op zaterdag 30 november voor het vierde jaar een benefietconcert, uitgevoerd door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het concert wordt gehouden in de evenementenruimte van HAL12.

ZEVENAAR - In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. In Sounds of Freedom neemt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht je mee op een muzikale reis van 75 jaar. Wat is er gebeurd in die 75 jaar, wat heeft die vrijheid ons gebracht en hoe ziet die vrijheid er uit? Ze staan ook stil bij onze bevrijders en veteranen en de rol van de Koninklijke Luchtmacht als ambassadeur en voorvechter van vrijheid in Nederland en daarbuiten.

Visueel spektakel

Sounds of Freedom belooft een muzikaal en visueel spektakel te worden. Met herkenbare muziek van onder meer de Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii, speciaal lichtontwerp en een grote LED-wall waarop beelden getoond worden die je mee terug nemen in de tijd. Denk aan het Europees voetbalkampioenschap in 1988, de val van de Berlijnse muur, de eerste man op de maan en andere hoogtepunten van 1945 tot heden. Samen met vier vocalisten laten de 41 blazers en zevenkoppige ritmesectie je genieten van de unieke sound van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Veteranenhond

Hulphond Nederland zal wederom centraal staan. Deze stichting leidt onder andere hulphonden op voor veteranen die getroffen zijn door de posttraumatische stressstoornis (PTSS). In Nederland zijn meer dan 115.000 veteranen en enkele duizenden van hen kampen met chronische psychische gevolgen van hun uitzending. Het meest voorkomende probleem is PTSS, een angststoornis die zich onder andere uit in herbelevingen! In het ergste geval raakt een veteraan sociaal geïsoleerd en vereenzaamt. Langdurige psychotherapie helpt dan maar weinig. Een hulphond helpt altijd!

Beperkt aantal kaarten 

Wil jij dit bijzondere concert in HAL12 meemaken? Koop dan snel je kaarten. Let op: er zijn maar tweehonderd kaarten in de vrije verkoop, dus wees er snel bij, want op = op. Toegangskaarten kosten € 15,00 per stuk zijn te koop via het ticketbureau. Kijk voor meer informatie op onderstaande website. Onderaan de webpagina staat de kaartverkoop.

benefietconcert-zevenaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden