De Zevenaarse zanger Anthony Joosten heeft een droom. Hij wil in de toekomst van zijn hobby zijn werk maken. (foto: Bas Bakema)
De Zevenaarse zanger Anthony Joosten heeft een droom. Hij wil in de toekomst van zijn hobby zijn werk maken. (foto: Bas Bakema)

Zingen is alles wat Anthony Joosten wil

Of het nu thuis is, in de kroeg of tijdens zijn werkzaamheden als schilder op de ladder. De in Zevenaar geboren en getogen Anthony Joosten (25) is altijd aan het zingen. Inmiddels zijn er twee singles op de markt verschenen. De derde komt begin volgend jaar uit. "Het zou leuk zijn als ik van mijn hobby mijn werk zou kunnen maken."

ZEVENAAR - Anthony houdt van Nederlandstalige muziek. Zijn grote voorbeelden zijn Jannes, Tino Martin, René Froger en Frans Bauer. Zijn voorliefde voor het Nederlandse lied is niet zo vreemd. Hij kreeg het al heel jong met de paplepel ingegoten. "Mijn ouders hadden dit genre altijd opstaan en als kind van een jaar of drie zong ik deze liedjes altijd mee. Mijn moeder gaf me toentertijd voor de lol een lege wc-rol die ik als microfoon gebruikte. Toen ging het helemaal los. Vooral als op verjaardagen de karaokeset tevoorschijn kwam. Dan zong ik het hoogste lied. Met teksten heb ik totaal geen moeite. Die hoef ik maar één of twee keer te horen en dan ken ik ze al uit mijn hoofd." Het bleef echter niet bij optredens tussen de schuifdeuren. "Wanneer ik met mijn vrienden naar de kroeg ging en ik een paar biertjes op had blèrde ik altijd mee met de muziek."

Onmiskenbaar stemgeluid

Anthony beschikt over een onmiskenbaar eigen stemgeluid dat hij een aantal jaren geleden mocht laten horen tijdens een kleinschalige talentenjacht in Arnhem. "Ik werd derde en vanaf dat moment begon het te lopen." Hij kwam terecht bij zanger, componist en tekstschrijver Emile Hartkamp die in 2018 aan de voet stond van zijn allereerste single Geef jouw tranen aan mij. In de opnamestudio van Sonic Solutions kwam dit jaar zijn tweede single Alles wat ik wil tot stand. Hieraan ging een heel proces vooraf. "In zo'n proces heb ik een grote inbreng. Ik weet bijvoorbeeld waar het lied over moet gaan. Welke sfeer het moet hebben en aan welke instrumenten ik de voorkeur geef. Allereerst wordt de muziek op papier gezet waarna de tekstschrijver er, aan de hand van mijn steekwoorden, de tekst onderzet. Als het eindresultaat wordt goedgekeurd neem ik de tekst mee naar huis om te oefenen en het vervolgens in te zingen in de studio. Dan is het afmixen en afdrukken, gaat het de markt op en is het overal te downloaden."

Diverse optredens

In ieder geval liggen er via zijn boekingskantoor feestartiesten.nl al diverse optredens in het verschiet en komt Anthony's droom een stukje dichterbij: van zijn hobby zijn werk maken. "De Nederlandse markt is behoorlijk overspoeld en is het lastig om daar tussen te springen, maar ik ben iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan." Want een feestje zonder Anthony, dat ken toch echt nie. De singles zijn ook te horen op zijn onderstaande website te beluisteren.

anthonyjoosten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden