Iedereen zwaait enthousiast mee tijdens het nummer “Mijn zusje kreeg van Sinterklaas”, wat Derksen “een leuke vorm van bewegingstherapie” noemde.
Iedereen zwaait enthousiast mee tijdens het nummer “Mijn zusje kreeg van Sinterklaas”, wat Derksen “een leuke vorm van bewegingstherapie” noemde. (Foto: Piet van Breukelen)

Gezellige middag voor Zonnebloemgasten

De Zonnebloemafdeling Zevenaar-West hield voor haar gasten een middag in De Griethse Poort met dj Joop Derksen. Een middag die vooral in het teken stond van nostalgie: muziek met een herinnering.

ZEVENAAR - Zoals gebruikelijk werden de gasten bij binnenkomst opgewacht door de vrijwilligsters die hen naar hun plaats begeleidden en waar ze een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje kregen. Wie niet zelfstandig kon komen, werd opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers.

Doar-Umme

Nadat secretaris Jopie Boone de gasten welkom had geheten, was het tijd voor dj Joop Derksen om zich voor te stellen. Dat deed hij in het dialect, ook al om het motto van zijn programma Doar-Umme (Daarom, red.) uit te leggen: "Ik breng u muziek met een herinnering." Het werd een verhaal uit het verleden vanaf de zestiger jaren, gevolgd door het vlinders-in-de-buikgevoel, de vrijerij met kinderen op een rij en ga zo maar door. Allemaal met toepasselijke liedjes.

Uit de oude doos

Joop begon met liedjes uit de oude doos: onder andere een rondje Liemers met lokale helden als Frans van Gorkum en Ton van Lier. De laatste kreeg de lachers op zijn hand met 't Bejoardenhuus, een grappige tekst op de overbekende melodie van Een brief uit La Courtine, ooit gezongen door Rijk de Gooyer. Dan die muzikale levensloop die begon met het in de spiegel kijken naar jezelf (Spiegelbeeld van Willeke Alberti), wat je wel een heel apart gevoel gaf van binnen (Corry Konings), maar dat je dan geen nee moest zeggen (The Fouryo's) als een jongen je vroeg om een zoen. Dan was het volgens Ria Valk altijd nog beter om te zeggen dat je liever een cowboy had als man.

Polonaise

Wie dacht dat het na de pauze anders zou worden, kwam bedrogen uit. Toen iedereen had genoten van het pauzedrankje en lekkere snacks ging Joop vrolijk verder. Niet alleen met zijn eigen keuze (met Duitstalige schlagers en Engelse meezingers als Hello Mary Lou en Save the last dance for me), maar ook draaide hij verzoeknummers. Het resultaat was dat er volop werd meegezongen, gezwaaid en geklapt. Geen wonder dat hij velen op de vloer kreeg voor een polonaise. Mia Reuvers (86) verbaasde zichzelf: "Ik had niet gedacht dat ik zo zou meezingen; hier ga ik nog lang van nagenieten." Door van Wetter (81) beaamde dat: "Wat heerlijk, zo zingend terug te gaan in de tijd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden