Het gymlokaal van Het Kofschip wordt tijdens de judolessen omgetoverd tot een echte dojo! Dus met judomatten én judopakken. (foto ter illustratie: Pixabay)
Het gymlokaal van Het Kofschip wordt tijdens de judolessen omgetoverd tot een echte dojo! Dus met judomatten én judopakken. (foto ter illustratie: Pixabay)

Leerlingen Het Kofschip krijgen judoles op school

Bijna honderd kinderen van basisschool Het Kofschip zijn gestart met schooljudo. Het Kofschip uit Zevenaar is onderdeel van Liemers Novum.

ZEVENAAR - Door de samenwerking tussen IT4Kids en Schooljudo werken de leerlingen van Het Kofschip aan belangrijke judo-waarden als vertrouwen, weerbaarheid en beheersing. IT4Kids zet zich in voor kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich op sportief gebied te ontwikkelen.

IT4Kids vindt dat ieder kind het recht heeft op een goede toekomst en is ervan overtuigd dat sport een belangrijk middel is om een ontwikkeling van kinderen te waarborgen. Dit sluit goed aan op het primaire doel van Schooljudo; het gericht werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en skills for life meegeven waar de kinderen hun hele leven profijt van hebben. Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten en judopakken tovert Schooljudo het gymlokaal om tot dojo. Entertrainer Brandon Arends zorgt ervoor dat de kinderen in judopak vol zelfvertrouwen en plezier op de mat staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden