Naast de tweedelige opfriscursus biedt VVN ook een een individuele praktijkrit aan in jouw eigen auto. (foto: Veilig Verkeer Nederland)
Naast de tweedelige opfriscursus biedt VVN ook een een individuele praktijkrit aan in jouw eigen auto. (foto: Veilig Verkeer Nederland) (Foto: Veilig Verkeer Nederland)

Senioren kunnen gratis verkeerskennis opfrissen

Gratis jouw verkeerskennis opfrissen? Dat kan binnenkort! Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt, in samenwerking met Caleidoz, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

ZEVENAAR - In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike, gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen, enzovoort.

Langer mobiel blijven

In twee bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Individuele praktijkrit

De eerste bijeenkomst is op woensdag 6 november van 9.30 tot 11.30 uur. De tweede bijeenkomst is op woensdag 20 november van 9.30 tot 11.30 uur. De locatie is beide keren het Jongerencentrum 4All aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar. Je wordt op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in jouw eigen auto. Met een ritbegeleider maak je een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten. De praktijkrit is er om jou tips en adviezen te geven ten aanzien van jouw rijvaardigheid. Je kunt door deelname jouw rijbewijs niet verliezen.

Beperkte capaciteit

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN om je direct aan te melden via de onderstaande website of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Zevenaar. Vermeld in de e-mail jouw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.

vvn.nl/agenda

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden