Wethouder Carla Koers (vlnr), de prijswinnaars Benjamin, Sebastiaan, Priscilla Roukema en
Alex van Marwijk.
Wethouder Carla Koers (vlnr), de prijswinnaars Benjamin, Sebastiaan, Priscilla Roukema en Alex van Marwijk. (Foto: Ab Hendriks )

De mooiste foto's van Zonnemaat

Drie inwoners van de wijk Zonnemaat kregen onlangs een prijs uitgereikt voor de beste foto van hun opgeknapte wijk Zonnemaat. De fotowedstrijd werd uitgeschreven door de gemeente Zevenaar omdat na vier jaar de wijk werd opgeleverd.

ZEVENAAR - De derde prijs, een maaltijd van Snackbar Zonnemaat, ging naar Femke Hakkert, de tweede prijs was voor de familie Roukema. Zij mag voor € 50,00 boodschappen doen bij Jumbo van Heemskerk. De eerste prijs, een ballonvaart, is voor Alex van Marwijk, aangeboden door de aannemers in het project Gebra, KWS Infra BV en NTP.
Alex van Marwijk: "Ik ben een verwoed hobbyfotograaf. Fotograferen is kijken. Het vastleggen van licht en schaduwwerking zie je op mijn foto." Volgens de jury is duidelijk te zien hoe de straat duurzaam is aangepakt. Ook de dieptewerking op de foto komt tot zijn recht. Priscilla heeft haar zoontjes Benjamin en de kleine Sebastiaan geportretteerd. Ze zijn het stralend middelpunt in hun nieuwe wijk. "Iedere dag keken de jongens naar het vele werk dat werd verzet. Ze praatten tegen de werknemers, ze kregen iedere keer een high five."

Priscilla is enthousiast over haar nieuwe Zonnemaat: "Vooral het duurzaam groen is bijzonder. Het zijn vooral meerjarige bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Dat is goed voor de natuur." Wethouder Carla Koers: "Het werk is klaar! Zonnemaat is gebouwd in de jaren zeventig en was toe aan een opknapbeurt. De wegen, trottoirs, de riolering en het groen zijn onder handen genomen. In de wijk is gekozen voor duurzame oplossingen. Denk hierbij aan regenwater dat makkelijk naar de bodem zakt en daar wordt opgeslagen voor droge perioden. Verder is aandacht besteed aan het verkeer en is meer ruimte voor parkeren gerealiseerd."

Rob Mijnen van KWS Intra BV is vol lof over de medewerking van de bewoners van de wijk. "We hebben nagenoeg geen klachten gehad. Dit komt door de KWS-app waarmee projectbegeleider Thijs contact met de bewoners onderhield. "Hij verzorgde wekelijks de updates voor de KWS-app waaronder informatie over de straatafsluitingen, omleidingen en tekeningen. De bewoners reageerden via de app over bijvoorbeeld hoe moeilijk het soms was om bij hun huizen te komen. Maar dat is allemaal goed opgepakt!"

Meer berichten