De entree van moestuin Deelhoven op de hoek Markt/Wittenburgstraat in Zevenaar. Zondag 13 oktober is iedereen van harte welkom op de open dag. (foto: Edwin Grob)
De entree van moestuin Deelhoven op de hoek Markt/Wittenburgstraat in Zevenaar. Zondag 13 oktober is iedereen van harte welkom op de open dag. (foto: Edwin Grob)

Open moestuin dag Landgoed Huis Sevenaer

Landgoed Huis Sevenaer houdt op zondag 13 oktober haar open moestuin dag met activiteiten rond het thema Biologisch is Logisch. Iedereen is van harte welkom.

ZEVENAAR - Tussen 13.00 en 16.00 uur viert Landgoed Huis Sevenaer in samenwerking met het Toeristisch Informatie Centrum 't Gelders Eiland (TIC), restaurant Eet-Lokaal, B&B Huis Sevenaer en Lot Lifestyle, het oogstseizoen met een open dag in Moestuin Deelhoven en de historische panden aan de Markt in Zevenaar.

Gidsen en imker

Heb je altijd al achter de muur van de moestuin willen kijken of de gerestaureerde rijksmonumenten aan de Markt/Wittenburgstraat willen bezoeken? Kom dan naar de open dag. Je kunt ronddwalen door de moestuin, gidsen staan klaar om je te vertellen over de historie en de ecologie, de imker vertelt over het belang van de bij voor de teelt.

Gratis lezing

Er is een interessante lezing met het thema Ecologische voedselproductie, waarom? Reserveren voor de gratis lezing is wenselijk en kan via de landgoed agenda op de onderstaande website van het landgoed.

Lekkerste appeltaart

Bak jouw lekkerste appeltaart en ding mee naar het predicaat Meester appeltaartbakker van Sevenaer. Tip: gebruik biologische appels uit moestuin Deelhoven, ze zijn die week in de aanbieding. Een deskundige jury beoordeelt de ingeleverde appeltaarten die daarna per opbod, verkocht worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het vrijwilligerswerk op het landgoed. Iedere deelnemer ontvangt een attentie ter waarde van € 25,00.

Insectenhotel maken

Kinderen kunnen die middag onder begeleiding een insectenhotel maken. Opgeven kan via de website van het TIC (gelderseiland.nl). Kijk in de landgoed-agenda op de onderstaande website voor het uitgebreide programma.

huissevenaer.nl

Meer berichten