Broertjes Fabian (6) en Lloyd (8) bleken diep onder de indruk van de bellenblaasbak en wisten van geen ophouden. (foto: Ab Hendriks)
Broertjes Fabian (6) en Lloyd (8) bleken diep onder de indruk van de bellenblaasbak en wisten van geen ophouden. (foto: Ab Hendriks)

Proef met festival is meer dan geslaagd

In de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar wonen relatief veel jonge gezinnen. De wil elkaar te ontmoeten is groot. In het kader van de landelijke Burendag werd er afgelopen zaterdag begonnen met een proefproject, namelijk een festival met dans, muziek en theater voor met name jonge kinderen. "Als je die eenmaal hebt, komen de ouders vanzelf."

Zevenaar - Centrum4punt0, in het verleden informatiecentrum ten behoeve van de nieuwbouw in Groot Holthuizen, kijkt nu aan de zijlijn toe hoe de voormalig braakliggende grond inmiddels volgebouwd is met woningen. Het multifunctionele gebouw heeft dan ook een nieuwe functie gekregen en was afgelopen zaterdag de spil van het festijn, waar de kinderen zich, onder toeziend oog van de ouders, vermaakten met allerlei activiteiten, waarvan muziek, zang en dans een belangrijk onderdeel uitmaakte.

Samen dansen

Joeri van Grol van DJF Dance Centre beet het spits af. De kinderen namen hun kans waar eens lekker uit hun dak te gaan op muziek. Vrij snel sleten de danspasjes erin, waarbij de ouders aan de kant rustig de kunst konden afkijken. Wel handig, want ook zij moesten er aan geloven. In de grote finale mochten zij met hun kids mee dansen.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 2 oktober 2019

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden