In 2017 stond er al een ijsbaan naast de Jumbo. De ijsbaan die nu gaat komen is driemaal zo groot. (foto: Danny van der Kracht)
In 2017 stond er al een ijsbaan naast de Jumbo. De ijsbaan die nu gaat komen is driemaal zo groot. (foto: Danny van der Kracht) ( )

Deze winter gegarandeerd schaatsen in Zevenaar

Goed nieuws voor schaatsliefhebber uit Zevenaar en omgeving. De schaatsen kunnen, ongeacht de temperatuur, gegarandeerd uit het vet. Er komt een grote ijsbaan in Zevenaar.

ZEVENAAR - Dat maakte de stichting Zevenaar op IJs bekend op hun Facebookpagina. Ze laten weten: "Met grote vreugde kunnen we melden dat de schaatsbaan komt op het parkeerterrein van de Oude Doesburgseweg." Na een stemming bleken de meeste mensen de schaatsbaan op het Raadhuisplein te willen hebben. Dat was echter niet mogelijk. "Zevenaar op IJs is niet alleen een schaatsbaan maar een groot winterevenement voor jong en oud. En dat vraagt naar een goed afgestemde bereikbaarheid, logistieke route, ruimte en stroomvoorziening."

Naast de schaatsbaan, die driemaal zo groot wordt als de schaatsbaan die in 2017 bij de Jumbo stond, is er ook ruimte voor een horecapaviljoen, zullen er foodtrucks zijn en worden er leuke activiteiten gehouden. De schaatsbaan staat van 7 december tot en met 11 januari op het parkeerterrein van de Oude Doesburgseweg.

Zevenaar op IJs is nog op zoek naar vrijwilligers die deze periode willen helpen. Meer informatie? Mail naar: vrijwilligers@zevenaaropijs.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden