Bestuursleden Wilco en Tom met de cheque die werd geschonken door vannu. Arnhem en Nh1816 Verzekeringen. (foto: Jan Boelens)
Bestuursleden Wilco en Tom met de cheque die werd geschonken door vannu. Arnhem en Nh1816 Verzekeringen. (foto: Jan Boelens)

Varen met Joop-2 steekt voor de vijfde keer van wal

Varen met Joop-2 vierde onlangs, samen met haar gasten, aan boord van de Graaf van Bylant een feestje. Het eerste lustrum was namelijk een feit en daarmee heeft de stichting haar bestaansrecht zeker bewezen.

TOLKAMER - Na de vlot verlopen inscheping in Tolkamer, muzikaal begeleid door dj Rutger Heil, werden de gasten onthaald op een kop koffie met een petit-four waarop het logo van Varen met Joop-2 was afgebeeld. Ondertussen gooide de bemanning de trossen los en wendde het schip de steven naar het westen. Voorzitter Marcel Matthijsse nam daarna het woord.

Hij verwelkomde alle opvarenden, zette het programma van de dag uiteen en wenste iedereen veel plezier aan boord. Vervolgens overhandigde hij symbolisch een cheque van € 1.500,00 aan de jongste bestuursleden Wilco en Tom. Dit moest hij zelf doen omdat zowel initiatiefneemster Gera Janssen van vannu. uit Arnhem als de verantwoordelijke vertegenwoordiger van sponsor Nh1816 Verzekeringen verhinderd was.

Daarna waren de artiesten aan zet. Driestroomband Jukebox, mannenkoor Vaartuig, zanger/toetsenist Eef Hullekes met drummer Peter Feijken en allround artiest René Kregting zetten hun beste muzikale en clowneske beentjes voor. De gehandicapten en sociaal-maatschappelijk geïsoleerden aan boord vermaakten zich daardoor opperbest, voor zover ze niet naar het achterdek of het zonnedek waren gegaan om daar van het zonnetje en het uitzicht te genieten. De vrijwilligers brachten rond het middaguur een lunch, een sapje en een stuk fruit rond en later in de middag nog een ijsje en een warme snack. Intussen was de Graaf van Bylant gekeerd en op de weg terug.

Hoe graag de gasten 's morgens ook aan boord wilden, bij het terugzien van Tolkamer stonden ze ook te popelen om van boord te gaan. De bedankjes en voldane gezichten tijdens de ontscheping spraken boekdelen. Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en bemanningsleden voor weer een fantastische tocht met fantastische mensen en fantastisch weer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden