De trotse winnaars van de Zevenaar Golf Cup 2019. Dit jaar werd de tiende editie gehouden op de baan van de Keppelse Golfclub. (foto: PR)
De trotse winnaars van de Zevenaar Golf Cup 2019. Dit jaar werd de tiende editie gehouden op de baan van de Keppelse Golfclub. (foto: PR)

Geslaagde tiende editie van Zevenaar Golf Cup

Eind september werd alweer de tiende editie van de Zevenaar Golf Cup gespeeld. 79 golfers uit Zevenaar streden op de baan van de Keppelse Golfclub om de hoogste eer.

ZEVENAAR/KEPPEL - Er waren twee categorieën, waarin zowel dames als heren om een eerste prijs streden. In de groep met de laagste handicaps (van 0 tot 20 handicap) ging de trofee bij de dames naar Marion Wiegerink-Jansen, terwijl Herman Kroezen bij de heren de winst greep. In de categorie met handicap 20,1 tot en met handicap 36 greep Germieke Schuiteboer bij de dames de titel. Pierre de Preter was de winnaar bij de heren.

Trotse winnaars

Trots poseerden de vier winnaars met hun prijs en bloemen voor het spandoek van sponsor Bumé onderhoudsbedrijf. Het spektakel kwam van een floating green. In één van de vijvers vlakbij het clubhuis van de Keppelse Golfclub was een floating green aangebracht. Vanaf een afslagplaats bij het clubhuis op ongeveer 75 meter van de hole kreeg iedere deelnemer een kans om twee ballen in de hole te slaan. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

Ooit zeven golfers

Niemand kreeg de bal in de hole, maar vier personen wisten de floating green wel te raken. Het was de tiende editie van de Zevenaar Golf Cup. Wat ooit begon als een jaarlijks toernooi waaraan de eerste keer zeven golfers meededen is het evenement uitgegroeid tot een wedstrijd met tientallen deelnemers.

Negentiende hole

De golfclub laat in een reactie weten: "Het tekent dat Zevenaar golf-minded is. De negentiende hole, de prijsuitreiking in het clubhuis, ontwikkelde zich tot een zeer gezellige afsluiting. Wij danken alle sponsoren. De volgende, elfde editie, van de Zevenaar Golf Cup is op zaterdag 19 september 2020. Noteer de datum alvast in jouw agenda!"

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: zevenaargolfcup@gmail.com.

Meer berichten