René Arendsen (links) en Bas Steman zijn weer terug als de Ridders van Gelre. Ze gaan ook een aflevering maken over de Liemers. (foto: PR)
René Arendsen (links) en Bas Steman zijn weer terug als de Ridders van Gelre. Ze gaan ook een aflevering maken over de Liemers. (foto: PR)

Geschiedenis van de Liemers

ARNHEM/ZEVENAAR – De Ridders van Gelre zijn terug bij Omroep Gelderland. Vanaf maandag 7 oktober is hun nieuwe televisieserie Ridders van Gelre vertellen een verhaal van … te zien. Iedere week belichten ridders Bas Steman en René Arendsen de geschiedenis van een Gelderse stad of regio. Na vier seizoenen grote, provinciale verhalen over de geschiedenis van Gelderland zetten de Ridders van Gelre nu de schijnwerpers op de lokale en regionale historie. In één van de afleveringen staat de geschiedenis van de Liemers centraal. In een halfuur maken de ridders een reis langs de belangrijkste gebeurtenissen van de Liemers.

Historicus en programmamaker René Arendsen stelt de serie samen. ''Uiteindelijk vertellen de ridders in deze serie nog steeds grote verhalen. De Romeinen, de hertogen van Gelre, de Frans Revolutie en de Tweede Wereldoorlog komen allemaal voorbij, maar we kijken nu naar gevolgen die gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis hebben gehad in Gelderse steden en regio's."

In het najaar houdt Omroep Gelderland elf Gelredagen op historische locaties in de hele provincie die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Bezoekers krijgen hier ook informatie over de vorderingen van het onderzoek naar Het Verhaal van Gelderland. Ridders van Gelre vertellen een verhaal van ... is vanaf 7 oktober iedere maandag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is mogelijk via Uitzending Gemist.

Meer berichten