Kinderen spelen mini-soccer op het veldje in Babberich. Frank van Huet brengt ze baltechniek bij. (Foto: Dorpsraad Babberich)
Kinderen spelen mini-soccer op het veldje in Babberich. Frank van Huet brengt ze baltechniek bij. (Foto: Dorpsraad Babberich)

'Sporten beter dan een computerspel'

Babberich is een sportveld rijker. Het veld meet 30 bij 50 meter en ligt achter de St. Franciscusschool aan het Babborgaplein. Iedere maandag- en woensdagmiddag om 14.00 uur komen kinderen hier sporten onder leiding van Willi van Bindsbergen. Hij is een professioneel sporter. Voorheen was hij trainer van SV Babberich. Willi stort zich na zijn pensionering op naschoolse sportactiviteiten.

BABBERICH - Willy van Dinther is voorzitter van de Dorpsraad: "Het gaat om een gemeentelijk project waarin sporten en bewegen breed wordt gedragen. De leerlingen van groep drie tot en met acht kunnen vrij meedoen. De ouders brengen de leerlingen na de naschoolse sportactiviteiten naar huis."

Het veldje ligt centraal in het dorp. De gemeente zorgt voor het onderhoud. "Het veldje ligt momenteel in het open veld waaromheen een wijk gebouwd wordt. Het sportveldje wordt opgenomen in een parkachtige omgeving. Er zullen rondom het veld voorzieningen worden aangebracht voor de veiligheid van de kinderen."

Willi van Bindsbergen kan gebruik maken van de sportattributen van de school. "Dit betekent dat we met de vrijwilligers de meest uiteenlopende sporten les kunnen geven. Zoals onder meer voetbal, spellen, hockey, kinderspelen, volley en basketbal. Ik vind sporten belangrijk voor de kinderen. Niet alleen voor hun spieren, maar ook om kennis te vergaren hoe je lichaam in elkaar steekt. Sport maakt kinderen behendiger, leniger en scherpt het zelfvertrouwen. En natuurlijk hebben kinderen motivatie nodig. Daar moet je als trainer aan werken. Indien dat lukt dan vindt een kind sporten leuk, dat zie ik op het veldje. Ze pakken de trainingsspullen en gaan aan de slag en worden enthousiast."

Frank van Huet is een ervaren sporter die Willi Bindsbergen regelmatig bijstaat om les te geven. "Hij is ex-zaalvoetbal international bij het Nederlands Team en is een ervaren jeugdvoetbaltrainer. Hij hield onlangs een clinic mini-socker voor kinderen waarmee je je balans traint, erg belangrijk bij traptechniek. De kinderen waren erg enthousiast!"

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. "Daarom zijn die veldjes in het centrum zo belangrijk. Een mooi voorbeeld is de beweegtuin aan de Vondellaan in Zevenaar", vertelt Willy van Dinther. "Daarom zijn we nu in Babberich gestart. Ik weet dat dit sportveldje kans van slagen heeft, ook in het winterseizoen. Het veld zal zeker populair worden, niet alleen door de kinderen, maar ook voor de ouders."

De ouders, oma's en opa's zijn tevreden over hun kleine sporters. "Natuurlijk is het belangrijk voor onze kinderen. Veel kinderen maken ook nieuwe vriendjes op het veld. Afhankelijk van het soort sport leren ze allerlei technieken. Goed voor hun motoriek. Dat is beter dan computerspelletjes en mobieltjes."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!