Schutterij St. Andreas
Schutterij St. Andreas (Foto: Renate Polman)

Federatieve Schuttersdag in Zevenaar

In het weekend van 14 en 15 september vindt het Federatief Schuttersconcours plaats in het centrum van Zevenaar. Organiserende vereniging is Schutterij St. Andreas ’t Grieth.

ZEVENAAR - Op zaterdagavond 14 september gaat het concours van start met een knallend optreden van de Retteketet Showband in het Schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg. De kaarten zijn in de voorverkoop à € 5,00 verkrijgbaar bij Intersport Luising, Albert Heijn en schuttersgebouw St. Andreas. Op zondag 15 september worden maar liefst 2.500 schutters verwacht van 33 deelnemende verenigingen. De schutters worden al vroeg verwacht voor de marswedstrijd die om 10.20 uur start vanaf het Kermisterrein.
Na de marswedstrijd vindt bij het schuttersgebouw de schietwedstrijden voor (jeugd-)koningen & (jeugd-)koninginnen plaats. Het parkeerterrein aan de Oude Doesburgseweg wordt voor de gelegenheid geheel omgebouwd tot wedstrijdterrein. Op dit terrein vinden wedstrijden plaats voor vendeliers, bielemannen, marketentsters en majorettes. De muziekwedstrijden vinden plaats op het Raadhuisplein en op de parkeerplaats van Jumbo Heemskerk staan schietwedstrijden op het programma.

Federatiekoning

Om 17.15 uur vindt de inhuldiging plaats van de Federatiekoning(in) waarna de overige prijzen zullen worden uitgereikt..

Niet alleen voor schutters

Bent u geen schutter maar lijkt het u leuk bij dit prachtige evenement aanwezig te zijn? U bent van harte welkom!! Alle wedstrijden, activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Voor nadere informatie, zie onze website www.st-andreas-grieth.nl of bezoek ons op Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!