Afgelopen zaterdag zijn er weer een flink aantal Liemerse imkers erbij gekomen. (foto: PR)
Afgelopen zaterdag zijn er weer een flink aantal Liemerse imkers erbij gekomen. (foto: PR)

Blije geslaagden én blije bijen

Zaterdag 7 september heeft de voorzitter van imkervereniging Liemers aan achttien cursisten het basisdiploma imkeren uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een gezellig samenzijn in Groessen.

ZEVENAAR - In totaal zijn er achtentwintig nieuwe imkers bij gekomen. Het is verheugend te zien dat er steeds weer belangstelling is voor de hobby bijen houden. Het is een hobby waarin je heel dicht bij de natuur staat. Het is ontzettend boeiend om een actief bijenvolk aan de gang te zien. De werksters vliegen af en aan met stuifmeel en nectar. Het stuifmeel is voor de jonge bijen en de nectar (honing) is voor een deel voor de imker. Met hun activiteiten zorgen de bijen er voor dat bloemen bestoven worden en daarna vrucht kunnen zetten. Wij als consumerende mensen maken hier dankbaar gebruik van. Door de activiteiten van insecten, onder andere van bijen, kunnen we een veelheid aan groenten en
vruchten eten. Ook in 2020 gaat er weer een basiscursus imkeren van start. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Paul Holterman via 0316 - 540 403. De eerste info- en kennismakingsbijeenkomst is begin december 2019.

Op de foto: achterste rij staand van links naar rechts: Louis Janssen (docent) – John van Londen – Hans van de Pol – Servaes Huvenaars – Arjan de Kreek – Yvonne van Dijk – Jannet Bergman – Pia Alewijnse – Roy Hars – Gerianne van Ravels – Renske Boot – Roderick de Vries – Thijs Bos. Voorste rij: Piet van Schaik (docent) – Eddie Roelofs – Lucine van Dams – Adrie Peters – Dolinda van Londen – Marc Hendriks – Trudy Overkamp – Paul Holterman (docent) Niet op de foto maar wel geslaagd: Jos van der Heijden – Britte van die – Boaz van Die – Judith Keuper – Michelle Wijngaarde – Michel van der Wagt - Pauline van Splunter – Nel van Splunter – Wilco Calligaro - Sigrid Schrauwen.

Meer berichten