Gratis drinkwater op het station van Zevenaar

Op het station van Zevenaar staat nu ook een drinkwatertappunt. (foto: Danny van der Kracht)
Op het station van Zevenaar staat nu ook een drinkwatertappunt. (foto: Danny van der Kracht)

Station Zevenaar heeft een eigen NS drinkwatertappunt. Dat betekent dat reizigers geen flesjes water meer hoeven te kopen. Ze kunnen met één druk op de knop gratis hun flesje weer vullen.

ZEVENAAR - NS wil op tweehonderd Nederlandse stations gratis drinkwater aanbieden aan OV-reizigers. Inmiddels hebben zo'n kleine 150 stations al een eigen drinkwatertappunt en daar hoort station Zevenaar nu dus ook bij.\

NS wil met de drinkwatertappunten het drinken van kraanwater én het hergebruik van waterflessen stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Roger van Boxtel, president-directeur van NS laat in een toelichting weten: "Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een drinkwatertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op tweehonderd stations waar we dit zelf kunnen realiseren, zodat voor eind 2019 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt komt."

Om water te kunnen tappen heb je natuurlijk wel een waterfles nodig. Dat kan een leeg drinkwaterflesje van jezelf zijn, maar sinds kort kunnen reizigers ook hervulbare waterflessen kopen op het station. Deze flessen, verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering, zijn gemaakt van I'm Green PE. Dit is plastic gemaakt van een residu van suikerriet en is BPA vrij.

Meer berichten