De Ontmoetingskerk in Zevenaar is een monument dat gebouwd is in 1659. Het is dit jaar dus 360 jaar oud. (foto: PR)
De Ontmoetingskerk in Zevenaar is een monument dat gebouwd is in 1659. Het is dit jaar dus 360 jaar oud. (foto: PR)

Ontmoetingskerk doet mee aan Monumentenweekend

Op een vrolijke manier doet de Ontmoetingkerk - de protestantse kerk in Zevenaar - op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan het Open Monumentenweekend. Plekken van plezier is dit jaar het thema van deze dit weekend.

ZEVENAAR - Veel mensen zullen daarbij niet zo snel aan een kerk denken. Al gaat het er in de kerk soms serieus aan toe, toch is het al eeuwen voor veel mensen ook een plek van plezier. De Ontmoetingskerk laat weten: "We laten vol trots ons prachtige monument zien dat dateert uit 1659 met het bijzondere kerkorgel uit 1697. Op zaterdag 14 september zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen en wordt het orgel bespeeld. We sluiten op een ludieke manier aan bij het thema. Er is een trouwkapel ingericht, als knipoog naar de wedding chapels in Las Vegas. Wil je aan iemand voor het eerst of opnieuw trouw beloven, dan is dit jouw kans. Daarnaast is er een marktje op ons plein met boeken, sjaals, eigengemaakte producten, schminken en nog meer. Er is ook koffie/thee met zelfgemaakte taart en poffertjes." Op zondag 15 september zal om 10.00 uur een feestelijke startdienst worden gehouden om het nieuwe kerkelijk jaar feestelijk in te luiden. Vanaf 12.00 uur zullen de rondleidingen weer starten tot 15.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!