Twan en Antoine Lucassen hebben een feestelijk weekend voor de boeg. Hun dierenspeciaalzaak bestaat vijftien jaar. (foto: Bas Bakema)
Twan en Antoine Lucassen hebben een feestelijk weekend voor de boeg. Hun dierenspeciaalzaak bestaat vijftien jaar. (foto: Bas Bakema)

Dierspecialist Lucassen viert vijftiende verjaardag

September 2004 opende Antoine en Elly Lucassen hun eigen dierenspeciaalzaak in Zevenaar. Dat betekent dat aankomend weekend de enige dierenspeciaalzaak in Zevenaar vijftien jaar bestaat. Dat moet gevierd worden. Antoine: "Niet alleen de klanten, maar ook alle dieren vieren onze verjaardag mee!"

ZEVENAAR - Dierspecialist Lucassen heeft de afgelopen vijftien jaar niet stilgezeten. De eerste anderhalf jaar zaten ze in een ander pand op Muldershof, maar dat werd al snel te klein. Ze namen daarna hun intrek in het huidige pand, maar dat pand groeide de afgelopen jaren ook uit het jasje. Vorig jaar is de winkel grondig verbouwd en een kleine honderd vierkante meter groter geworden.

Terug naar het begin. Waarom besloten Antoine en Elly om vijftien jaar geleden een dierenspeciaalzaak te beginnen? Antoine: "Ik ben opgeleid voor paraveterinair (dierenartsassistent, red.) en vervolgens afgestudeerd op een hbo-opleiding in biologie. Toen ik afgestudeerd was wilden wij graag een dierenspeciaalzaak beginnen, maar het voelde toen nog niet goed aan. Ik ben toen gaan werken in de transportbranche."

Een eigen dierenspeciaalzaak bleef, om in dierentermen te blijven, knagen, en vijftien jaar geleden deed de kans zich voor en besloten Antoine en Elly om hun droom waar te maken. Zij begonnen hun eigen dierenspeciaalzaak.

In de afgelopen vijftien jaar heeft Antoine veel zien veranderen. "Vijftien jaar geleden was er nog weinig internet. Dat is nu heel anders. Internet heeft het koopgedrag en kennis van de klant veel veranderd. Daar willen wij zo goed mogelijk op inspelen. Wij proberen met onze kennis, ervaring, deskundig advies, service en een betaalbaar assortiment onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn."

Wat ook anders is geworden is dat de zoon van Antoine en Elly als vaste medewerker in de winkel is komen werken. “Als klein jochie ging hij al vaak mee en zo groeide hij op in het bedrijf. Met Twan samenwerken is hartstikke leuk!"

Antoine heeft heel wat dieren voorbij zien komen. "Natuurlijk konijnen, cavia's, ratten, muizen, kanaries en grasparkieten, maar ook meer aparte dieren als een groene leguaan, vogelspinnen, schorpioenen, wandelende takken en mieren. Het meest bijzondere dier? “Dat was onze eerste sheltiehond Misyou die ik als pup meenam naar de winkel!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!