De gratis cursus Alles van het landschap Herwen & Aerdt kent ook een praktijkochtend. (foto: PR)
De gratis cursus Alles van het landschap Herwen & Aerdt kent ook een praktijkochtend. (foto: PR)

Alles van het landschap Herwen & Aerdt

Meer weten over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van Herwen en Aerdt start op 9 oktober een driedelige cursus Alles van het landschap Herwen & Aerdt.

AERDT - In twee theorieavonden en een praktijkochtend leer je over het hoe en waarom van aanleg en beheer van (hoogstamfruit)bomen en struiken én over maatregelen die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit op eigen terrein.

Geen kosten

De cursus wordt maakt deel uit van het project Levend Landschap Aerdt respectievelijk Levend Landschap Herwen en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Cursusprogramma

Woensdag 9 oktober: Theorieavond Biodiversiteit op en om het erf (19.30 - 21.30 uur). Hoe kun je rekening houden met de wensen van allerlei dierlijke erfbewoners wat betreft voedsel, nestgelegenheid en schuilplekken. Met speciale aandacht voor (wilde) bijen, vlinders, erfvogels en kleine zoogdieren.

Woensdag 23 oktober: Theorieavond Landschappelijke beplanting aanleg en beheer (19.30 - 21.30 uur). Wat komt er kijken bij de aanplant en het bijbehorende beheer van alle relevante landschapselementen rondom Aerdt en Herwen zoals bijvoorbeeld hoogstamfruitbomen, houtsingels, (vlecht)hagen en bomen. Speciale aandacht voor onderhoud hoogstamfruitbomen.

Zaterdag 9 november: Praktijkochtend Onderhoud landschap met speciale aandacht voor hoogstamfruit (9.00 - 12.30 uur). Een praktijkdagdeel over onderhoud van landschapselementen afzetten en knotten en met speciale aandacht voor de noodzakelijke werkzaamheden bij hoogstamfruitbomen. Op een nader te bepalen locatie en met aandacht voor biodiversiteit. De locatie van beide theorieavonden is Dorpshuis Aerdt, Schoolstraat 23 in Aerdt. De locatie van de praktijkochtend wordt gedurende de theorieavonden in overleg afgesproken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!