Vendelhulde aan de Slingerdiek op zondag. (Foto: Schuttersgilde Vrede en Vriendschap)
Vendelhulde aan de Slingerdiek op zondag. (Foto: Schuttersgilde Vrede en Vriendschap)

Vier dagen feest op Herwense kermis

De schutters van schuttersgilde Vrede & Vriendschap zijn klaar voor de jaarlijkse kermis die wordt gehouden van 7 tot en met 10 september.

HERWEN - Als vanouds is op vrijdagavond de generale repetitie. Na afloop hiervan moet het bier gekeurd worden in de Cluse en kan er een tafel gereserveerd worden voor de zaterdagavond.

Op zaterdagavond is er om 18.30 uur een schuttersmis met aansluitend een vendelhulde voor pastor en parochiebestuur. Na de vendelhulde vertrekt de stoet naar de feestzaal in de Cluse, waar ná binnenkomst van het koningspaar Peter Liplijn en Aysel Klostermann, het feest echt kan beginnen. De feestzaal is vanaf 19.00 uur open en de muziek wordt deze avond en de overige dagen verzorgd door toporkest Kaliber. Schützenverein Westerbauer uit Hagen, Duitsland is deze avond onze gast.

Muzikale rondtocht

Op zondagmiddag om 16.00 uur is de muzikale rondtocht door Herwen, waarbij er vendelhuldes worden gebracht bij de erebogen aan de Martinusweg, de Slingerdiek en de Berkhaag. Vanuit de Berkhaag gaat de stoet terug naar de feestzaal. Het avondfeest begint om 19.00 uur. Deze avond is de zustervereniging Excelsior uit Lobith te gast.

De maandag begint ’s morgens rond 07.30 uur in de Cluse met een uitsmijter spek en een paar 'riefkuukskes'. Om 09.00 uur vertrekt de schutterij voor een vendelhulde naar de ereboog aan de Molenhoek. Rond 09.45 uur is de afmars naar de vogelstang bij de Krib aan de Oude Waal. Na het prijs- en koningschieten wordt de nieuwe koning onder begeleiding van de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia naar de feestzaal gebracht waar de prijsuitreiking plaatsvindt en de jubilarissen worden gehuldigd. ’s Middags is er voor de kleintjes een kinderdans en worden vrijkaartjes voor de draaimolen uitgedeeld. ’s Avonds is de zaal om 19.00 uur weer open.

Dinsdagmorgen om 08.45 uur vertrekt het gilde naar de ereboog bij ’t Hoekje voor het brengen van een vendelhulde. Rond 9.45 uur wordt afgemarcheerd richting ereboog aan de 'kromme' Keurbeek en de vogelstang bij de kerk. Hier gaan de dames strijden om de prijzen en de titel schietkoningin. Deze ochtend komt ook de seniorensoos een gratis borrel drinken.

’s Avonds is de zaal open om 19.00 uur en is de zustervereniging Eensgezindheid uit Aerdt te gast. De kermis wordt rond middernacht afgesloten onder de tonen van het Wilhelmus en de knallen van de kattenkoppen.

Meer berichten