Bets Verstraten is initiatiefnemer van de openbare boekenkast in Pannerden. Inmiddels is gebleken dat van de boekenkast goed gebruik gemaakt wordt.
Bets Verstraten is initiatiefnemer van de openbare boekenkast in Pannerden. Inmiddels is gebleken dat van de boekenkast goed gebruik gemaakt wordt. (Foto: Ab Hendriks)

Stichting PIT plaatst openbare boekenkast in Pannerden

Stichting PIT Pannerden blijft actief. Zo werd onlangs een openbare boekenkast geopend. De kast staat in de onderdoorgang nabij de beweegtuin van De Pannerd. De boekenkast is daar beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

Door Ab Hendriks

PANNERDEN - Bets Verstraten, vrijwilliger van de stichting, kwam met initiatief om een openbare boekenkast te plaatsen, want met een openbare boekenkast geef je boeken een tweede leven.

"Wij vinden de huidige plek in De Pannerd een uitstekende keuze. De Pannerd staat in het hart van het dorp en is toegankelijk voor iedereen. Woonstichting Vryleve, eigenaar van De Pannerd, had geen enkel bezwaar. Daarna zijn we met succes in een kringloopwinkel op zoek gegaan naar een geschikte, stijlvolle en stevige kast. Nu blijkt dat de belangstellenden zich al eigenaar van de kast voelen, want zij hebben inmiddels de ruimte in de kast verder opgevuld met tweedehands boeken. Ik heb gezien dat er écht bijzondere exemplaren in staan. Ook exemplaren uit de befaamde Bouquetreeks en de Zwarte Beertjes pocketreeks. Ik roep iedereen op een kijkje te komen nemen en een boek mee te nemen."

Geen rommeltje

André Bodde van Stichting PIT: "De geleende boeken hoeven niet speciaal teruggebracht te worden. Men kan daar andere boeken voor in de plaats zetten. Iedereen heeft thuis wel boeken die een keer of zelfs meerdere malen gelezen zijn. De gebruikers van de boekenkast zullen ongetwijfeld de kast ordentelijk houden en er geen rommeltje van maken."

Stichting PIT Pannerden ontstond decennia geleden doordat inwoners meededen aan activiteiten van de landelijke organisatie Een Kern met Pit.

André Bodde: "Onze stichting komt sindsdien met ideeën om de leefomgeving te verbeteren. Onze verdiensten halen we uit meerdere acties en vooral uit ons tweedehands kledingwinkeltje De opbrengst gaat vervolgens naar goede doelen, soms ook in het buitenland. Zo kunnen Vakantiespelen, de kinderboerderij en kleinschalige projecten op onze bijdrage rekenen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Instellingen die voor ondersteuning in aanmerking willen komen, kunnen een aanvraagformulier indienen met daarop een duidelijke onderbouwing van het verzoek. Wij horen nadien graag hoe het geld is besteed." De openbare boekenkast blijkt wederom een succesvol project van Stichting PIT.

Meer berichten