Foto:

Nieuwe beweegvloer opent in Lathumse basisschool

De burgemeester van Zevenaar, Luciën van Riswijk, opende maandag 19 augustus het schooljaar van de ds Jonkersschool in Lathum. Hij nam samen met de schoolkinderen de zogenaamde Active Floor officieel in gebruik.

Lathum - De Active Floor is een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. De school wil met deze aanvullende leermethode de motorische, sociale en cognitieve vaardigheden van alle leerlingen verder ontwikkelen. De Stichting Vrienden van de Lathumse School hebben de Active Floor aangekocht voor de leerlingen van de Jonkersschool.

Spelletjes programmeren
Frank de Bruin, directeur van de ds Jonkersschool: "Wij vinden bewegend leren belangrijk in het onderwijs. Er zijn kinderen die leren uit een boek en er zijn kinderen die moeite hebben met stilzitten en het fijn vinden om te bewegen. En hoe mooi is het als je dit kan combineren, bewegen en leren tegelijk. De kinderen kunnen ook zelf spelletjes programmeren en als die goed in elkaar zitten, worden deze gedeeld met de rest van de wereld."

"Daarnaast vinden wij het belangrijk om met de tijd mee te gaan en we vinden het altijd leuk om te zien dat de kinderen nieuwsgierig zijn in wat ze gaan leren en dat lukt met deze vloer. We kunnen zoveel vakken aanbieden zoals Engels, rekenen, tafels, spelling, alles zit erop."

Leren door bewegen
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dit doen we steeds minder. Er ligt veel wetenschappelijke bewijs dat het belang hiervan aantoont. Active Floor geeft kinderen de mogelijkheid om te leren op de manier die voor hen het meest natuurlijk is: door te bewegen.

Denemarken
De Active Floor is ontwikkeld in Denemarken, waar het een groot succes is. In Denemarken hebben scholen maar ook ziekenhuizen zo'n Active Floor. Het is, zoals gezegd, een interactieve vloer waarbij je educatieve spellen speelt door te springen, hurken, rennen, stappen en draaien. Het combineert leren, spelen en bewegen. Hierdoor zijn kinderen gemotiveerd, nemen ze de lesstof makkelijker op en zijn tegelijkertijd actief bezig.

Jonkersschool
De Jonkersschool is een protestant-christelijke school en maakt onderdeel uit van LiemersNovum. Met de Active Floor is de Jonkersschool de eerste kleine school in Nederland die de Active Floor implementeert in het lessysteem.

Meer berichten