Schuttersgilde St. Jan viert feest

Wie gaat Erik Visser opvolgen als koning? Op 1, 2 en 3 september vindt het jaarlijks schuttersfeest plaats in Babberich. Op zondag 1 september zal het complete Schuttersgilde St. Jan 's middags aantreden om vanaf 16.00 uur op het schietveld, bij Zalencentrum 't Centrum Reijmer, te strijden voor het nieuwe Koningschap van Babberich.

Babberich - 's Avonds is vanaf 19.00 de start van de feestavond in Kulturhus de Borg waar men alle dagen feest gaat vieren. Op maandagmorgen is er om 8.00 uur een Schuttersviering waarna een vendelhulde voor de St. Franciscuskerk plaatsvindt.

Daarna start de kleurrijke optocht met het gehele Gilde St. Jan door het buitengebied van Babberich. Traditiegetrouw doet men hier diverse bogen aan. Vervolgens is er een middagmatinee tot 15.00 uur in de Borg. 's Avonds is er vanaf 19.00 uur wederom gelegenheid om te dansen.

Op dinsdagmorgen treedt het complete Gilde St. Jan weer aan om vervolgens de kom van Babberich aan te doen. Ook hier zullen diverse bogen worden bezocht. Dit jaar is er een jubileumboog in de Zandakker. Deze boog bestaat 25 jaar, die in de De Nereestraat 70 jaar. Vervolgens is er weer een middagmatinee tot 15.00 uur in Kulturhus de Borg. De traditionele parade vindt hier vanaf 19.15 plaats. Alle drie de dagen verzorgt Kaliber de muziek.

Geen lid van het Gilde St Jan, maar toch feestvieren? Voor 12,50 euro zijn kaarten voor de avond te koop. De entree voor het middagmatinee bedraagt 7,50 euro. Zie Facebook voor meer info of kijk op:

www.gildestjan.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!