Het aanstaande weekend wordt de zevende editie van het Frans van de Zand-voetbaltoernooi gehouden bij SV Babberich. Broer Theo doet de prijsuitreiking. (foto: Wil Kuipers)
Het aanstaande weekend wordt de zevende editie van het Frans van de Zand-voetbaltoernooi gehouden bij SV Babberich. Broer Theo doet de prijsuitreiking. (foto: Wil Kuipers)

Frans van de Zand-toernooi bij SV Babberich

van de redactie

Vrijdag 23 augustus en zondag 25 augustus 2019 vindt de zevende editie van het Frans van de Zand-voetbaltoernooi plaats. SV Babberich houdt al jaren met succes een tweedaags toernooi met diverse clubs uit de Liemers en omstreken.

BABBERICH - Nadat in mei 2012 oud-voorzitter en club-icoon Frans van de Zand is overleden, werd In de zomer van 2013 besloten om een toernooi aan hem op te dragen. Dat deze man heel veel voor de voetbalclub uit Babberich betekend heeft, zal inmiddels wel duidelijk zijn. Als voetballer en meer nog door zijn diverse (bestuurs) functies heeft hij een grote stempel gedrukt op de geschiedenis van SV Babberich.

Naast Frans heeft ook zijn broer Theo al veel jaren duidelijk een voorliefde voor de Liemerse club. Al zo'n 45 jaar heeft hij eerst als voetballer, maar later ook als vrijwilliger altijd een enorme betrokkenheid getoond. Helaas heeft Theo onlangs besloten om wegens gezondheid alle activiteiten stop te zetten.

Het bestuur wil hier niet zo maar aan voorbij gaan. Theo zal dan ook op zondag de prijsuitreiking van het zevende Frans van de Zand-toernooi doen. Met een interessante selectie van clubs uit de regio hoopt SV Babberich uiteraard op veel belangstelling op Sportpark de Buitenboom. Het programma is als volgt:

Vrijdag: 23 augustus: Poulewedstrijden (40 min)

Poule A: 18.30 uur: SV Babberich - 't Peeske/19.20 uur: 't Peeske - SC Rijnland/20.10 uur: SC Rijnland - SV Babberich        

                        

Poule B: 18.30 uur: RKPSC - SV Gelders Eiland/19.20 uur: OBW (zat) - RKPSC/20.10 uur: SV Gelders Eiland - OBW (zat)                

Zondag 25 augustus: Finaledag (2 x 45 minuten)

12.30 uur: Nr. 3A - Nr. 3B/12.00 uur: Nr. 2A - Nr. 2B/14.00 uur: Nr. 1A - Nr. 1B

svbabberich.nl

Meer berichten