Tijdens de laatste zondag in augustus zullen er weer heel wat pullen op weg gaan richting 27 meter. (foto: Muziekvereniging Cresendo)
Tijdens de laatste zondag in augustus zullen er weer heel wat pullen op weg gaan richting 27 meter. (foto: Muziekvereniging Cresendo) (Foto: Muziekvereniging Crescendo)

Laat de bierpullen maar weer schuiven

Op zondag 25 augustus worden de elfde Open Ooyse Bierpulschuif Wedstrijden gehouden. Dit jaar zal het evenement, gehouden door Muziekvereniging Crescendo, weer in het schuttersgebouw van Schutterij EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar plaatsvinden. Het evenement is een ludieke manier om de sponsors van de muziekvereniging onder de aandacht te brengen en te bedanken.

OOY/ZEVENAAR - Het concept is zo aantrekkelijk dat het inmiddels al een aantal keren is verhuurd. Er is zelfs belangstelling getoond van buiten de landsgrenzen. Naast de bestaande evenementensponsor, de Duitse bierbrouwer Veltins, is er ook een nieuwe baansponsor gevonden. Van Klaveren grondverzet en infra uit Katwijk aan Zee, zal de komende vier jaren de nieuwe bierpulschuifbaan financieren. Muziekvereniging Cresendo laat weten: "Daar zijn we erg blij mee, omdat de oude baan toch wel aan vervanging toe was."

Cresendo vervolgt: "Zonder schuivende teams kunnen we niet, vandaar dat de inschrijving via onze website weer geopend is. Aan de zaal inschrijven kan natuurlijk ook nog, maar dan kost het € 7,00 meer. Elk team - heren, dames en eventueel gemengd - bestaat uit drie teamleden. Elk lid van het team schuift per ronde een bierpul, gevuld met bier, over een 27 meter lange baan."

Hoe verder geschoven wordt, hoe beter. In vier rondes, inclusief de finale, wordt gestreden om de Willy Hendriks-bokaal, een wisselbeker, vernoemd naar de bedenker van dit spektakel. Veltins zorgt voor de overige aantrekkelijke prijzen in natura. Bezoekers kunnen ook een prachtige prijs winnen.

Voor de toeschouwers valt er ook heel wat te beleven. Zij kunnen baanvakken aanschaffen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld. Dj Niels zorgt voor gezellige schuifmuziek. Om 12.00 uur gaat de zaal open en vanaf 13.00 uur start het programma.

Geef je nu op! 

Wil je ook meedoen met de elfde editie van de Open Ooyse Bierpulschuif Wedstrijden? Dat kan! Personen boven de achttien jaar kunnen zich inschrijven met een team via de onderstaande website. Deelname kost € 18,00 per team (via de website). In de zaal kost het inschrijven € 25,00. Baanvakken gaan voor € 18,00 van de hand (in de zaal).

bierpulschuiven.nl 

Meer berichten