Een trein die van Zevenaar naar Didam rijdt zul je in de periode van 25 juli tot en met 11 augustus niet gaan zien. Er is dan alleen busverkeer mogelijk in verband met werkzaamheden. (foto: Danny van der Kracht)
Een trein die van Zevenaar naar Didam rijdt zul je in de periode van 25 juli tot en met 11 augustus niet gaan zien. Er is dan alleen busverkeer mogelijk in verband met werkzaamheden. (foto: Danny van der Kracht) (Foto: )

Met de bus naar Arnhem of Doetinchem

Vanwege werkzaamheden rijden er van donderdag 25 juli tot en met donderdag 1 augustus bussen in plaats van treinen tussen Doetinchem en Zevenaar. Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen Doetinchem en Arnhem.

REGIO - In de bovengenoemde periode werkt Strukton Rail aan het spoor tussen Arnhem en Doetinchem. Daarom is er deze periode geen treinverkeer mogelijk. Arriva en Breng gaan deze weken bussen in zetten om mensen te vervoeren. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

25 juli tot en met 1 augustus

Gedurende deze periode rijden de treinen van Zevenaar naar Arnhem elke vijftien minuten. De treinen tussen Doetinchem en Winterswijk rijden volgens dienstregeling. Tussen Zevenaar en Doetinchem en vice versa worden snelbussen én stopbussen ingezet.

2 tot en met 11 augustus

Gedurende deze periode rijden de treinen niet tussen Doetinchem - Zevenaar - Arnhem. Er zullen snelbussen rijden tussen Doetinchem en Arnhem en tussen Zevenaar en Arnhem. Er rijden ook stopbussen tussen Doetinchem en Arnhem. Moet je op station Arnhem Velperpoort zijn, dan reis je via Arnhem Centraal. Tussen Doetinchem en Winterswijk rijden de treinen gewoon volgens de dienstregeling.

Handige tips

Ten slotte nog een aantal handige tips:

- De bussen vertrekken op de voorpleinen bij ieder station. In Arnhem vertrekken de bussen vanaf het overdekte busstation aan de centrumzijde.

- De bussen stoppen niet op station Arnhem Velperpoort.

- Je moet bij de bushalte in- en uitchecken. Met uitzondering van Duiven en Wehl. Hier check je in via op het perron.

- De bussen zijn ook geschikt voor mindervaliden.

- Fietsen mogen niet mee in de bus.

- Hou rekening met een extra reistijd van vijftien tot dertig minuten. De laatste aansluiting kan tijdens deze periode niet gegarandeerd worden, dus vertrek voor de zekerheid eerder.

Dag en nacht

Tijdens de achttien dagen voert Strukton Rail in opdracht van ProRail verschillende werkzaamheden uit. In roosterdiensten werken zij dag en nacht met groot materieel aan het spoor. Het spoor wordt verdubbeld over een lengte van vier kilometer vanaf station Zevenaar tot aan station Didam. Ook vernieuwt de aannemer het bestaande spoor tussen Wehl en Didam.

Meer berichten