Projectontwikkelaar Wim van Keulen (rechts) en Ingrid van der Schoot voor het nieuwe gezondheidscentrum. (Foto: Ab Hendriks)
Projectontwikkelaar Wim van Keulen (rechts) en Ingrid van der Schoot voor het nieuwe gezondheidscentrum. (Foto: Ab Hendriks)

Bieb wordt een gezondheidscentrum

De voormalige locatie van de Bibliotheek Liemers aan Lentemorgen heeft een metamorfose ondergaan. De ruimte is na veertig jaar ingrijpend verbouwd tot Gezondheidscentrum Lentemorgen waarin een omvangrijk aantal disciplines zijn of nog worden ondergebracht, van STMG Thuiszorg tot consultatiebureau en nog meer, zelfs een huisartsenpraktijk.

ZEVENAAR - Van Keulen Vastgoed Beheer kocht vijf jaar geleden van Bibliotheek Liemers de bibliotheekruimte en richtte in samenwerking met Ingrid van der Schoot mede-eigenaar van Fysio- en Kinderfysiotherapie, de bovenverdieping met ontvangstruimte en werkplekken in. Nadat de Bibliotheek Liemers onlangs naar HAL12 verhuisde begon Wim Van Keulen direct met de ontwikkeling van de ruimte gelijkvloers. Zo is op de hoek van Lentemorgen en Noordeinde een serre-achtige aanbouw gerealiseerd waarin de huisartsenpraktijk voor meerdere huisartsen wordt ingericht.

Wim van Keulen kocht vervolgens het Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert van Baston Wonen waarin Caleidoz Welzijn is gevestigd. "We zijn hier de renovatie gestart met het aanbrengen van schuifdeuren in de ingangspartij. Het interieur wordt later gemoderniseerd en vergroot. Een nieuwe doorgang verbindt het dienstencentrum met het gezondheidscentrum. Duurzaamheid staat bij ons voorop, we installeren in beide panden warmtepompen, vloerverwarming, warmteterugwinning en ledverlichting."

Architect Roeland Thissen heeft met Wim van Keulen én de huidige zorgverleners uitgebreid overleg gevoerd over de aanpak van de verbouwing. Er was veel creativiteit nodig om het gebouw aan te passen. Van Keulen: "Op meerdere plekken is tijdens de bouw, ruim veertig jaar geleden, delen van de verdiepingsvloer weggelaten waardoor uitzicht op een lagere verdieping ontstond en daar ook daglicht naar binnen kon. De doorkijkjes zijn nu aangepast om de privacy van de cliënten en de werknemers te waarborgen. Dat is uiteindelijk prima gelukt! Een leuk detail: de muur naast de ingang is ruim veertig jaar geleden opgetrokken met de laatste stenen die in De Panoven in Ooy werden gebakken!"

Beneden wordt momenteel nog gewerkt aan vier pleinen. "Eén voor de huisartsenpraktijk. Een ander plein noemen wij het Vrouwenplein waarin vrouwen-specialismen aanwezig zijn en de praktijk voor de gynaecoloog. Het derde plein is voor het consultatiebureau waar men onder meer terecht kan voor preventieve gezondheidszorg. De kinderopvang is gevestigd op het vierde plein, hier zijn kinderen welkom die gespecialiseerde zorg nodig hebben. Wij hebben ook een prikpost, waarvan iedereen gebruik kan maken en ruimte voor een kinderarts en urotherapeuten, speciaal voor kinderen met plas- en stoelgangproblemen. Wij hebben alle disciplines in huis die nauw samenwerken waardoor wij snel op maat gemaakte zorg bieden."

 

 

Meer berichten