Grimpeur Wielersport sluit eind deze maand de deuren. Eigenaar Joop Boxstart gaat zich vooral met muziek bezighouden. (foto: Niek Brugman)
Grimpeur Wielersport sluit eind deze maand de deuren. Eigenaar Joop Boxstart gaat zich vooral met muziek bezighouden. (foto: Niek Brugman)

'Wegens rijkdom gesloten na 31 juli'

Binnenkort komt er weer een einde aan een winkel die een begrip is in de regio. Grimpeur Wielersport sluit eind deze maand definitief de deuren. Voor veel mensen zal de sluiting als een grote verrassing komen. Eigenaar Joop Boxstart was ook helemaal niet bezig met stoppen, maar toch kwam het er ineens van. "Er is niet één dag geweest dat ik met tegenzin naar de Beekseweg ben gereden!"

BABBERICH - Bijna dertig jaar lang was Grimpeur Wielersport een bekende naam bij wielrenners en andere wielersportliefhebbers. Toch hangen er sinds enkele weken grote posters op de ramen van de winkel aan de Beekseweg in Babberich met de tekst 'Wegens Rijkdom Gesloten na 31 juli ...'. Tijd voor een gesprek met de in Wehl woonachtige eigenaar van de winkel, Joop Boxstart (72), die ook grote bekendheid geniet als zanger en entertainer.

Eind deze maand sluit je jouw winkel. Zat de sluiting in de planning of is het onverwacht?

"Een goede klant kwam in de winkel en vroeg hoe lang ik nog door wilde gaan. Ik zei: 'Wil je de winkel kopen?'. 'Ja', zei diegene. Binnen een kwartier was de koop rond. Dus de verkoop was onverwacht."

'Wegens Rijkdom Gesloten na 31 juli' staat erop de ramen. Betekent dat dat je gaat rentenieren?

"Wegens rijkdom gesloten betekent dat ik 55 jaar heb kunnen werken waarvan veertig jaar in de wielersport en 28 jaar als Grimpeur Wielersport. Ik ga mij nu meer toeleggen op de muziek."

Nog meer toekomstplannen?

"Ik ga door in mijn ritme, half acht 's ochtends opstaan, ontbijten, krant lezen en dan een aantal dagen 's morgens op de racefiets door de regio fietsen. Of ik duik mijn studio in. Ik heb nog zoveel plannen."

Waar kunnen klanten na de sluiting terecht voor een goede wielrenfiets en onderhoud?

"Mijn klanten kunnen straks met hun racefiets hier in de regio naar de specialisten Bike-Emotion in Beek of verder weg bij de Pedaleur in Doetinchem terecht."

Zijn er nog opruimingsacties?

"Er zijn tot woensdag 31 juli grote opruimingsacties van 50 tot 80% korting op onder andere racefietsen, frames, kleding, schoenen en nieuwe en gebruikte Campagnolo- en Shimano-onderdelen."

Wil je ten slotte nog iets kwijt aan jouw klanten?

"Hierbij wil ik alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze al die jaren in mijn specialistische kennis hebben gehad. Ik zal al die gezellige, maar ook persoonlijke verhalen - altijd met kop koffie op de bank - zeer gaan missen. Door hen heb ik 28 geweldige jaren gehad waarvan er niet één dag bij is geweest dat ik met tegenzin naar de Beekseweg in Babberich ben gereden! Dankjewel daarvoor!"

Meer berichten