Het nieuwe reclamebord van factorystation.nl bij S.V. Babberich met op de foto eigenaar Johan Rijzewijk, vaste medewerkers Colin en Gerrit Gieling en S.V. Babberich-voorzitter Martijn Bouwman. (foto: factorystation.nl)
Het nieuwe reclamebord van factorystation.nl bij S.V. Babberich met op de foto eigenaar Johan Rijzewijk, vaste medewerkers Colin en Gerrit Gieling en S.V. Babberich-voorzitter Martijn Bouwman. (foto: factorystation.nl)

Factorystation.nl bestaat vijftien jaar

Afgelopen maand was het precies vijftien jaar geleden dat het internetradiostation factorystation.nl uit Zevenaar begon met haar uitzendingen. Dat werd onlangs op bescheiden wijze gevierd.

ZEVENAAR - Vanuit Zevenaar wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week het geluid van factorystation.nl over de hele wereld uitgezonden. Eigenaar Johan Rijzewijk startte in 2004 met het internetstation en hij deed dit met een aantal enthousiaste jongeren die graag radioprogramma's wilde maken. In de beginjaren, maar ook nu worden er dagelijks op afstand aangeleverde programma's uitgezonden. In de avonduren waren er in de beginjaren dan de liveprogramma's die werden uitgezonden via het internet. Men richtte zich op de jongere luisteraars met veel dancemuziek als format. Ook werd factorystation.nl een opleidingsschool voor jongeren die zich op het pad van radio techniek en muziek wilden begeven.

Momenteel zijn er een aantal live programma's op de maandagavond het programma Sport-Facts, op vrijdagavond Fijn Weekend en op zondagmorgen Koffiegeur in de Ochtendsleur, die van belang zijn geweest bij de stijgende lijn van luisteraars van het internetstation. Uit de statistieken blijkt dat het wel goed zit met de vaste en zwevende luisteraars.

Ondernemers en winkeliers worden tegenwoordig betrokken bij de uitzendingen door middel van adverteren, sponsoring en het weggeven van pakketten en cadeaubonnen. Bij een aantal lokale verenigingen staat een bord van factorystation.nl langs de velden en bij diverse organisaties liggen programmaboekjes van het internetstation. De medewerkers gaan tegenwoordig ook op pad om reportages op locatie te maken.

Onlangs heeft de uit Zevenaar afkomstige zangeres Femke Hengeveld de nieuwe stationsong voor de jubilerende zender ingezongen. "Een nieuw en fris geluid ook voor de komende jaren", aldus Johan Rijzewijk. Na de zomervakantie zullen er zeker nog meer promotionele activiteiten plaats gaan vinden om de bekendheid van factorystation.nl te vergroten.

Zaterdag 29 juni jongstleden werd het vijftienjarig bestaan op bescheiden wijze gevierd met een aantal medewerkers en sponsoren, onder het genot van een hapje en drankje bij mediterraans restaurant Doy Doy in Zevenaar.

factorystation.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden