André Berendsen (links), Fons en Jacintha Wenting sluiten hun fietsenwinkel aan de Marktstraat op 6 juli. (foto: Ab Hendriks)
André Berendsen (links), Fons en Jacintha Wenting sluiten hun fietsenwinkel aan de Marktstraat op 6 juli. (foto: Ab Hendriks)

Wenting Fietsen stopt na honderd jaar

Fons en Jacintha Wenting sluiten op 6 juli hun fietsenwinkel aan de Marktstraat. Zij hebben allebei de de pensioenleeftijd bereikt. Met de sluiting komt een einde aan een honderdjarig bedrijf dat met passie en toewijding werd geleid. Opa Theo Wenting startte de fietsenwinkel in 1919. Na de oorlog werd deze voortgezet door zijn zoon Henk Wenting. Dat was in de wederopbouwtijd. Er was gebrek aan alles.

ZEVENAAR - "Ook aan gereedschap. Vader maakte onder meer verlengde pijpsleutels om daarmee fietsen te repareren. Het lassen geschiedde met water en carbid. Van versnipperd rubber maakte hij pedalen en buitenbanden", vertelt Fons Wenting, "Kort na de Tweede Wereldoorlog liet mijn vader een nieuwe winkel met woonhuis in de Marktstraat bouwen, mede door de opbouwsubsidie die na de oorlog beschikbaar kwam. De economie kwam op stoom en vader werd, naast de verkoop van fietsen, dealer van een reeks bekende bromfietsmerken, zoals de Kaptein Mobylette, Sparta, Batavus, Kreidler, Honda, en natuurlijk de Berini, een historisch Nederlands bromfietsmerk!" Het hoogtepunt in de verkoop van bromfietsen kwam eindjaren vijftig. "Mijn vader richtte een bromfietsclub op waarmee hij crosswedstrijden bezocht, ook organiseerde hij behendigheidswedstrijden." Nadat Fons en zijn echtgenote Jacintha de zaak overnamen veranderde de markt. "De bromfietsverkoop zakte in door de toegenomen welvaart, waardoor de Nederlander zich een auto kon permitteren. Wij stopten in 1990 met de verkoop van bromfietsen en gingen door met de verkoop van louter en alleen fietsen, kinderfietsen, accessoires en onderdelen. Dat was commercieel gezien een goed initiatief."

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van woensdag 3 juli 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden