Een kapotgeslagen polyester boot is één van de boten die door de vandalen zijn vernield. (foto: PR)
Een kapotgeslagen polyester boot is één van de boten die door de vandalen zijn vernield. (foto: PR)

Vandalen vernielen boten bij De Breuly

Vandalen hebben woensdag 26 juni in korte tijd flinke schade toegebracht aan boten die aan de botensteiger van De Breuly lagen aangemeerd.

ZEVENAAR - Het bestuur van Hengelsportvereniging De Breuly hoopt dat mensen de daders hebben gezien. Zij laten in een reactie weten: "Op woensdag 26 juni jongstleden hebben "badgasten" op klaarlichte dag zich illegaal toegang verschaft tot het botensteiger. Ondanks de borden verboden toegang en het hek eromheen. Ze hebben daar in korte tijd voor ongeveer € 2.000,00 schade aan de boten toegebracht. Een verdrietige zaak voor een aantal van onze trouwe leden. Wie iets gezien heeft kan contact opnemen met de politie of met het bestuur van de HSV De Breuly. Mocht je om wat voor reden dan ook aan het water zijn en verdachte situaties aantreffen, zoals vandalisme, afval, open vuur, racende scooters, rubberboten en luchtbedden buiten de lijnen, dan doe je ons een groot plezier om daar direct melding van te maken bij de politie."

Een week geleden - vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag - sloegen vandalen waarschijnlijk ook toe in de buurt van De Breuly. Toen brandde een bouwkeet aan de Breulylaan volledig af. De brand werd rond 03.00 uur gemeld. De keet zou er al langere tijd leeg hebben staan en zijn gebruikt door jongeren, zeggen omstanders. De brandweerlieden ter plaatse vertelden dat de deur van de keet er al van te voren was uitgesloopt. Ze sloten brandstichting dus niet uit. De politie gaat ook uit van brandstichting.

Meer berichten