Mientje en Marene Hendriksen voor het nieuwe tijdelijke pand aan de Nieuwe Doelenstaat 6a in Zevenaar. "Het was voor ons belangrijk dat dit pand in de buurt van ons oude onderkomen zat." (foto: PR)
Mientje en Marene Hendriksen voor het nieuwe tijdelijke pand aan de Nieuwe Doelenstaat 6a in Zevenaar. "Het was voor ons belangrijk dat dit pand in de buurt van ons oude onderkomen zat." (foto: PR)

Femme-Fit is een week na de brand weer open

Vrijdag 14 juni werd het pand van Femme-Fit aan de Markt in Zevenaar getroffen door brand. Het pand, eigendom van Baston Wonen, liep daarbij forse schade op. Toch is de eigenaresse Mientje Hendriksen niet bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog: een week na de brand is Femme-Fit weer heropend in een ander pand in de buurt. Mientje: "We zijn allemaal doorpakkers: stilzitten is niet echt ons ding."

ZEVENAAR - Ruim een week geleden werd jullie pand getroffen door brand? Is er al meer bekend over de mogelijk oorzaak?

"Nee, dat wordt nog onderzocht. Wel is bekend dat er een steenmarter in het pand zat tijdens de brand."

Is er veel schade?

"De bovenverdieping moeten we helaas als verloren beschouwen. Beneden is er alleen waterschade. Toch proberen we alles in perspectief te zien. Het feit dat er niemand gewond is geraakt, is verreweg het belangrijkste. Zelfs de steenmarter heeft het overleefd. We zagen 'm wegrennen op de camerabeelden."

Jullie hebben niet stilgezeten, want binnen één week zijn jullie heropend. Hoe hebben jullie dat zo snel voor elkaar gekregen?

"We zijn allemaal doorpakkers: stilzitten is niet echt ons ding. Daarnaast hebben we zoveel hulp gehad uit verschillende hoeken. Als er zoiets ergs gebeurt, besef je pas hoeveel behulpzame mensen er zijn. Zo was het geweldig hoe oud-kapper Ton Tiemessen zijn pand zonder enige twijfel aanbood als tijdelijk onderkomen. Door Femme-Fit hebben we ook veel contacten, dat was een groot voordeel."

Blijft jullie dienstverlening in het tijdelijke pand helemaal hetzelfde?

"Aan de formule van Femme-Fit gaat niks veranderen. Nog steeds kunnen ons klanten gebruik maken van de warmtecabine, infraroodsauna en voedingsbegeleiding."

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van woensdag 26 juni 2019

Meer berichten