Kinderen van 4 tot 13 jaar mogen lekker vies worden tijdens de Zevenaarse mudrun. (foto: Shutterstock.com)
Kinderen van 4 tot 13 jaar mogen lekker vies worden tijdens de Zevenaarse mudrun. (foto: Shutterstock.com)

Lekker vies worden tijdens mudrun in Zevenaar

Op zaterdag 29 juni wordt van 10.00 tot 13.00 uur bij BSO Natuurlijk in Zevenaar een mudrun gehouden. Het event is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar en hun ouders en is een initiatief van Humankind kinderopvang en –ontwikkeling in samenwerking met Primates Outdoor & Survivalrun. Aanmelden is niet nodig.

ZEVENAAR - Een mudrun is een parcours vol obstakels, met modder en water in de hoofdrol. Het is bij uitstek geschikt voor avontuurlijke sportievelingen, die zich niet laten afschrikken door een uitdaging in de modder. Dit jaar is gekozen voor de locatie van BSO Natuurlijk in Zevenaar aan de Sleeg 1 in Zevenaar. Naast de mudrun worden verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals moddergrabbelen, een pierenbak en een moddergehaktbal maken. Lekker vies worden dus. De aftrap is op zaterdag 29 juni om 10.00 uur en het event eindigt rond 13.00 uur.

Positieve prikkel

In onze huidige samenleving ontdekken kinderen de wereld steeds vaker virtueel: via de televisie, games, internet en smartphones. Volgens onder andere het NOS Jeugdjournaal van 7 juni jongstleden bleek uit onderzoek van Jantje Beton dat 15% van de kinderen nooit buiten speelt. Terwijl wetenschappelijk is aangetoond dat spelen in de natuur kinderen creatief maakt en een enorme positieve prikkel is voor hun ontwikkeling. Bij Humankind staat buiten spelen centraal in hun brede en kwalitatief onderscheidende aanbod van kinderopvang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden