Gasttrainer Benno Lansdorp volgt de verrichtingen tijdens de clinic beachvolleybal, gehouden door Labyellov. (foto: Ab Hendriks)
Gasttrainer Benno Lansdorp volgt de verrichtingen tijdens de clinic beachvolleybal, gehouden door Labyellov. (foto: Ab Hendriks)

Beachvolleyballen bij jarig Labyellov

De Zevenaarse volleybalvereniging Labyellov ademt al vijftig jaar volleybal. Zelfs in haar naam. Want Labyellov betekent niets anders dan de in spiegelbeeld geschreven naam van deze balsport. Het jubileum wordt op zaterdag 15 juni gevierd.

Zevenaar - Bij volleybalvereniging Labyellov, met als thuishaven sporthal Lentemorgen in Zevenaar, wordt niet alleen competitief volleybal gespeeld, maar ook recreatief. Daarnaast beschikt de vereniging sinds kort over een zandveld op het terrein van korfbalvereniging De Zwaluwen, waar de liefhebber in de zomer tevens het beachvolleybal kan beoefenen. Om de hiervoor benodigde vaardigheden onder de knie te krijgen bood de vereniging vorige week een clinic aan onder leiding van Niels Gerritsen en gasttrainer Benno Lansdorp, speler bij volleybalvereniging Aetos in Arnhem. "We hebben dit veld vorig jaar, samen met korfbalvereniging De Zwaluwen en voetbalvereniging OBW, laten aanleggen", vertelt Annette van Vendeloo, circa drie jaar voorzitter van Labyellov, trots. "De competitie in de zaal ligt namelijk van april tot en met september stil. In die tijd gebeurt er niets. Er wordt in de zaal weliswaar nog steeds getraind, maar door beachvolleybal aan te bieden hopen wij de motivatie vast te houden. Iedereen vanaf twaalf jaar kan daaraan op maandag- en donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur meedoen."

Bloeiende vereniging

"Labyellov is op 9 mei 1969 opgericht en in de afgelopen vijftig jaar is er een bloeiende vereniging neergezet. Twee jaar geleden is er een geheel nieuw en verjongd bestuur aangetreden. We hebben momenteel zo'n tweehonderd leden. In de loop der jaren is het aantal wat teruggelopen door een andere manier van sportbeleving, denk maar eens aan de sportschool. Er zijn ook jongeren die Zevenaar verlaten vanwege een vervolgstudie, maar een deel van hen zien we gelukkig weer terug."

Jubileumprogramma

Inmiddels zijn ook Ben de Roo (jeugdcommissie en verantwoordelijk voor het jubileumprogramma) en Lianne de Roo (penningmeester) aangeschoven. "Labyellov speelt competitief met drie heren en vier vrouwenteams. Daarnaast wordt er recreatief gevolleybald en beschikken we over veel jeugdleden", merkt Lianne op. Intussen is het jubileumprogramma ook rond. "Van 10.00 uur tot 11.30 uur is er een instuif voor de jeugd. Van 13.00 uur tot 17.00 uur een beachvolleybaltoernooi vanaf 12 jaar tot en met 80 jaar. 's Avonds om 20.00 uur begint het feest in de kantine van sporthal Lentemorgen." Een dag die naadloos aansluit bij het doel van de jubilaris - een feest van sportiviteit, saamhorigheid, ontmoeting, verbinding en gezelligheid.

labyellov.nl

Meer berichten