De brandweer had het vuur dat op de eerste etage bij Femme-Fit was ontstaan snel onder controle. (foto: Twan Lucassen)
De brandweer had het vuur dat op de eerste etage bij Femme-Fit was ontstaan snel onder controle. (foto: Twan Lucassen)

Korte uitslaande brand bij Femme-Fit

Bij Femme-Fit aan de Markt in Zevenaar heeft vrijdagochtend een korte uitslaande brand gewoed. Het pand heeft forse schade opgelopen.

ZEVENAAR - De brandweer rukte om 10.19 uit naar de brand in het pand van Femme-Fit aan de Markt 55 in Zevenaar. Daar troffen zij een uitslaande brand aan die woedde op de eerste verdieping van het pand. Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij die tot ver in de omgeving was te zien.

Assistentie

De brandweer besloot al gauw om de brand op te schalen. Dat betekent dat er ook korpsen uit de regio werden opgeroepen om eventueel assistentie te verlenen. Na een half uur had de brandweer het vuur onder controle. Een deel van het centrum werd afgezet, omdat er mogelijk asbest bij de brand is vrijgekomen. Er raakte niemand gewond.

Gemeentelijk monument

Het getroffen pand is een gemeentelijk monument. Het is een stadsboerderij die rond 1830 is gebouwd. De eerste verdieping moet als verloren worden beschouwd. De begane grond heeft vooral veel waterschade. Naar verluidt heeft een zonnebank op de eerste etage vlam gevat.

Meer berichten