De Ooyse Landloop staat goed bekend. De deelnemers komen uit de gehele regio. De start en finish zijn in Oud-Zevenaar (foto Tanja Schiricke)
De Ooyse Landloop staat goed bekend. De deelnemers komen uit de gehele regio. De start en finish zijn in Oud-Zevenaar (foto Tanja Schiricke)

'Een gekookt ei is goed voor herstel'

Op 10 juni, tweede pinksterdag, wordt de 20ste Ooyse Landloop gehouden. Het parcours loopt ook dit jaar door het karakteristieke landschap van Ooy, over dijken en langs de Breuly. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging De Liemers. Deze vereniging rekent op om en nabij 700 lopers. De coördinatie van dit evenement vindt plaats bij de hoofdsponsor Thoen en Thans aan de Kerkweg in Oud-Zevenaar, niet ver van de toren van de Martinuskerk.

OUD-ZEVENAAR - Bij het afhalen van het startnummer bij Thoen en Thans krijgt iedere loper, zo ver de voorraad strekt, een loopshirt uitgereikt en een gekookt ei omdat er zoveel eiwitten in zitten. Bij terugkeer zijn er mogelijk nog eieren over om weer op krachten te komen. Deze worden beschikbaar gesteld door de sponsor van de vijf kilometer, Ter Heerdt Kuikens en Hennen.

De Ooyse Landloop hanteert de modernste manier om de tijden te registreren. Jorre Vink: Tijdregistratie vindt plaats via het Ipico-chipsysteem. Het systeem registreert de netto finishtijd. De chip ontvangt de loper bij het ophalen van het startnummer. Deze wordt bevestigd met de meegeleverde tiewrap aan de schoen. Wel inleveren bij de finish bij één van onze vrijwilligers in de finishfuik. Een niet ingeleverde chip wordt in rekening gebracht." De organisatie heeft ook gekeken naar milieusparende maatregelen. "De drankjes worden uitgeschonken in kartonnen bekertjes, niet in plastic", vertelt Marianne van Beek niet zonder trots. "De motor die voorop rijdt wordt elektrisch aangedreven!" De Ooyse Landloop wordt steeds populairder. "We lopen met ongeveer 750 lopers wel tegen onze grenzen aan. Ik hoop dat mensen zoveel mogelijk met de fiets komen, want het parkeren van de auto's is wel een dingetje. Parkeren kan bij de Breuly. Mits men op tijd is. Gelukkig werken de inwoners in Oud-Zevenaar mee. Er wordt niet geklaagd over de vreemde auto's die in hun straten worden geparkeerd. Mochten de inwoners willen wegrijden tijdens de loop dan kunnen zij terecht bij de verkeersregelaars." Jorre is te spreken over de mix aan hardlopers. "De leeftijdsopbouw is prima, het niveau verschilt natuurlijk. We verwelkomen blije én fanatieke lopers, die noemen dij de tijdlopers, die doen onder meer mee om hun eigen record te breken. Dat gaat allemaal goed samen!"

Het rondje om de kerk is ook populair. "Dit is de Zonnekinderen Kidsrun van 500 meter en bestemd voor de allerkleinste lopers van 4 t/m 6 jaar. Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar geldt de afstand van 1000 meter. Deze trajecten zijn voor de kinderen een mooie gelegenheid om het plezier van het hardlopen te ontdekken. Mascotte Sunny is er ook weer om de jonge lopers te enthousiasmeren." De start en finish is dit jaar voor de tweede keer bij Thoen en Thans, deze is tevens sponsor van de 10 kilometer.

ooyselandloop.nl

 

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden