Op de foto vlnr staan Inge Koekoek, Mex Jansen, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Marieke Koekoek en het gewonnen edelmetaal. (foto: Danny Bongers)
Op de foto vlnr staan Inge Koekoek, Mex Jansen, Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Marieke Koekoek en het gewonnen edelmetaal. (foto: Danny Bongers)

Zeventien medailles naar Zevenaar

van de redactie

Tijdens de Gelderse Kampioenschappen lange baan, gehouden tijdens enkele weekenden mei, hebben de Zevenaarse wedstrijdzwemmers Wessel Haverkamp, Mika Bongers en Mex Jansen een fantastische prestatie neergezet. Zij komen uit voor ESCA uit Arnhem.

ZEVENAAR - Strijdtoneel van deze kampioenschappen was het Sportfondsenbad in Nijmegen, een 50 meter bad. De beste zwemmers uit Regio Oost nemen het tijdens deze weekenden tegen elkaar op. Het deelnemersveld was bijzonder sterk maar de uit de Liemers afkomstige zwemmers wisten heel wat eremetaal binnen te slepen!

De uit Zevenaar afkomstige Mika Bongers (2005) is specialist op de schoolslag. Op alle afstanden - vijftig meter, honderd meter en tweehonderd meter - werd hij eerste! Maar ook op de tweehonderd meter wisselslag wist hij goud te halen. Op de vijftig meter vlinderslag en de tweehonderd meter rugslag behaalde Mika zilver. Op de vijftig meter en honderd meter rug- en vierhonderd meter vrije slag kon hij de derde plaats veroveren. Een knappe prestatie, hij nam in totaal negen medailles mee naar huis!

De eveneens uit Zevenaar afkomstige Mex Jansen (2006) had zich voor het eerst geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen op de lange baan, en deed dit niet geheel onverdienstelijk. Mex wist op zowel de honderd meter vlinderslag als ook de tweehonderd meter wisselslag een zilveren plak te winnen. En in het tweede weekend kon hij hier nog een bronzen medaille op de honderd meter schoolslag aan toevoegen.

Wessel Haverkamp (2002), ook in Zevenaar woonachtig, heeft in de categorie Jeugd 1 maar liefst vijf medailles weten te behalen. Hij wist op de vierhonderd meter vrij-, de honderd meter rug- en de tweehonderd vlinderslag het gouden eremetaal te pakken. Daar voegde hij ook nog tweemaal zilver aan toe, voor de tweehonderd meter vrije slag en de vijftig rugslag.

Na het mooie resultaat van deze lange baan kampioenschappen is Wessel alweer volop aan het trainen voor volgend evenement, een individuele zwemtocht door de Oude IJssel. Op 8 september aanstaande gaat hij een afstand van 25 kilometer in open water zwemmen. Wessel zwemt voor de LCAward, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan ambitieuze leerlingen van het Liemers College die een bijzondere prestatie leveren. Diverse partijen worden benaderd voor begeleiding, veiligheid in het water, EHBO en uiteraard sponsoring van deze unieke prestatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden