Tijdens de rondvaart op de fluisterboot werd er volop genoten van de prachtige flora en fauna. (foto PR)
Tijdens de rondvaart op de fluisterboot werd er volop genoten van de prachtige flora en fauna. (foto PR)

Met de Zonnebloem naar Giethoorn

Om de twee jaar houdt de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West een busreis voor haar gasten. Dit jaar was de eindbestemming Giethoorn. Het werd een uitgelezen, zonnige dag die zowel bij de gasten als de begeleidende vrijwilligers zeer in de smaak viel.

ZEVENAAR/GIETHOORN - Toen de twee bussen rond 10.00 uur vertrokken, was al te zien dat de weergoden zouden meewerken er een mooie dag van te maken. De zon scheen uitbundig en iedereen was dus in een opperbeste stemming. Iedereen had wel eens mooie verhalen gehoord over Giethoorn, maar men was toch erg benieuwd of die verhalen ook klopten. Was het werkelijk Het Venetië van het Noorden, zoals het in de volksmond genoemd werd? Na afloop werd duidelijk dat allen hun ogen hadden uitgekeken.

Traditionele kroket

Aangekomen in het pittoreske Giethoorn werden de gasten hartelijk ontvangen door het personeel van restaurant De Rietstulp en werd er een heerlijke lunch voor hen geserveerd waarbij de traditionele kroket uiteraard niet ontbrak. Na de lunch weren de gasten door hun vrijwilligers naar de twee fluisterboten gebracht. Die voeren door de omliggende wateren en zo kon iedereen genieten van de mooie natuurschoon.

Rondvaart

Tijdens de ruim anderhalf uur durende boottocht door Giethoorn en het nationaal park Weerribben-Wieden vertelde de gids in een notendop over het ontstaan van Giethoorn en de noodzaak van het bouwen van veel vaste hoge bruggen vanwege de hoge ladingen (koeien, hooi en riet, red.) die over het water vervoerd moesten worden. Het belangrijkste transportmiddel aldaar was en is immers nog steeds de punter. Bovendien zijn veel van de lage bruggen (vonders, red.) demontabel. Ook wist de gids de toehoorders te boeien met zijn verhalen en uitleg over de flora en fauna van nationaal park Weerribben-Wieden. Aan het gezang van de karekiet en rietgors hoefde hij niets toe te voegen. De overvliegende buizerds en ganzen maakten ook veel indruk. De Zonnebloemgasten konden ook in de relatieve stilte genieten van wat ze hoorden en zagen.

Voet aan vaste wal

Het was even wennen voor iedereen toen de gasten van De Zonnebloem weer voet aan vaste wal zette en de vele indrukken op zich liet inwerken onder het genot van de laatste bestelling in het restaurant. Rond 16.00 uur stonden de bussen weer klaar om iedereen via een toeristische route terug naar Zevenaar te brengen. Onderweg werd er nog eens tevreden teruggekeken op een vermoeiende dag die iedereen ook als gezellig had ervaren. Om met de woorden van een van de Zonnebloemgasten te spreken: "Dit was weer zo'n dag met een gouden randje dankzij onze vrijwilligers. Wat fijn dat ik erbij kon zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden