Wim Nass (vlnr), Gerard Reijmer, Alfons Thus, Mark Boxstart en Willy Hendriks met hun oldtimers. (foto: Ab Hendriks)
Wim Nass (vlnr), Gerard Reijmer, Alfons Thus, Mark Boxstart en Willy Hendriks met hun oldtimers. (foto: Ab Hendriks)

'Oldtimers zijn rijdende monumenten'

Het Oldtimer Treffen op 10 juni, 2e pinksterdag, heeft meer te bieden dan de vorige zes uitgaven. Het terrein is door het weghalen van struiken groter geworden. Ook is een doorgang gecreëerd naar bijgelegen weilanden. Hierdoor is nu meer plek voor meer bijzondere oldtimers, waaronder een schitterende personenauto Rover P212 uit 1947 van Wim Nass en een Triumph motor type Daytona uit 1993 van Willie Hendriks.

OUD-ZEVENAAR - De belangstelling voor het Oldtimer Treffen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. "Het is een dagje uit voor de hele familie, ook voor de kinderen", zegt mede-organisator Alfons Thus. Het kijkplezier vindt de organisatie van groot belang. De bezoekers moeten van de ene verbazing in de andere vallen. De nostalgie moet de boventoon voeren!"

"Het gaat niet alleen om oldtimers en jongtimers tussen de 20 en 25 jaar oud, maar ook om de oude motoren en de roemrijke Solexen, je weet wel met een bestuurder in een lange leren jas en een zo typerende omgekeerde pan-helm op het hoofd. Of een station-tractor, een tractor zonder wielen die niet van de plek komt, maar alleen bestaat om iets aan te drijven", gaat Gerard Reymer verder. Hij toont tijdens het Oldtimer Treffen zijn motor uit 1973, een CB Honda 750 Four K2. Op het podium in de schutterszaal van St. Anna heeft de RC Vrienden Club met op afstand bestuurbare modelvrachtwagens neergezet. Buiten staat een nog werkende dorsmachine. En de eerste vrachtauto van Wim Bosman Transport uit 's Heerenberg.

In de afgelopen jaren is de diversiteit onder de rijdende monumenten toegenomen. Mark Boxstart: "Dat maakt het treffen juist boeiender. We krijgen uit de regio steeds meer vragen van oldtimerbezitters om hun eigendom te mogen exposeren. Het zijn veelal mensen die jarenlang aan hun oldtimers gewerkt hebben en niet alleen veel technische problemen moesten oplossen, maar ook op zoek moesten gaan naar de authentieke verfkleuren!" Mark Boxtart, Wim Nass, Alfons Thus, Willy Hendriks en Gerard Reijmer maak je helemaal niets wijs over oldtimers. En dat is leuk voor de bezoekers. De heren zijn namelijk bereid om vragen over het restaureren en het zoeken naar losse onderdelen te beantwoorden: "Je moet voor onderdelen op speciale beurzen zijn, daar staan de echte snoepkramen voor oldtimer-hobbyisten!" Wim Nass vertelt over hoe je onverwachts tegen een oldtimer kunt aanlopen waarmee je onmiddellijk een klik hebt. Wim Nass: "Ik werd getipt dat in Emmerich een Rover P212 tussen het hoge gras stond weg te roesten. Ik heb 'm op een trailer geladen, betaald en naar huis gereden!" Zijn pronkstuk is op 10 juni te zien tijdens het Oldtimer Treffen aan de Babberichseweg 58 en het omliggende terrein. Open vanaf 11.30 tot 15.30 uur. Toegang € 2,50, tot 12 jaar gratis.

schutterijstanna.nl

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!