Lynn Berkel tijdens haar buut Paljas
Lynn Berkel tijdens haar buut Paljas (Foto: Frank Dercksen)

Het Liemers Carnavals Festival, wie durft?

Zondag 20 oktober 2019 wordt het eerste Liemers Carnavals Festival gehouden. Waarom een Liemers Carnavals Festival? Met het Liemers Carnavals Festival willen de organisatoren meer glans geven aan het carnaval in de Liemers.

ZEVENAAR - Zo willen we carnavalsliedjes en buutreedners de kans geven om een groter publiek te bereiken binnen de Liemers. De aangemelde artiesten zullen tijdens dit festival te horen en te zien zijn voor een groot carnavalspubliek. Maar ook daarna zullen we de liedjes en buuts volop gaan promoten om ze een zo groot mogelijk podium te geven.

Wie kunnen zich aanmelden voor de carnaval liedjes? Iedereen uit de Liemers kan mee doen, als individu, als duo, als kwartet maar ook koren en bands worden door de organisatie uitgedaagd om mee te doen. Bedoeling hierbij is wel dat het lied uit de Liemers komt. Daarnaast waardeert de organisatie het wanneer het in het dialect is en of gaat over iets uit de Liemers, de eigen stad of dorp. Dit is echter geen vereiste. Het mogen ook bestaande nummers zijn (met eigen tekst!) die een groter podium verdienen. Uit de ingezonden liedjes wordt een keuze gemaakt en de besten treden op tijdens het Festival. De organisatie gaat er voor zorgen dat de nummers op YouTube en Spotify te vinden zijn. Ook alle cafe’s en Residenties van de carnavalsverenigingen krijgen de nummers zodat zij ze op hun afspeellijsten kunnen zetten.

Wie kunnen zich aanmelden als buutreedner?
De organisatie is op zoek naar bestaande buutreedners maar zeker ook naar jong en fris talent. Altijd al eens in ton willen staan, maar nooit de durf gehad om een eerste stap te zetten? Dit is je kans! Er worden voor de buurtreedners een tweetal workshops georganiseerd. De professionele Brabantse buutreedner Dirk Kouwenberg gaat voor iedereen die zich aanmeldt de workshops verzorgen.

Tijdens het festival zullen de beste buurtreedners hun buut ten gehore gaan brengen. Nog mooier zou zijn wanneer dat de buutreedners ook in de regio gaan optreden. De organisatie zal er alles aan doen om dit te promoten binnen de Liemers.

Opgeven:

Heb je interesse om mee te doen met het Liemers Carnavals Festival, geef je dan op voor 22 mei 2019 via liemerscf@gmail.com. Wil je eerst iets meer weten, google dan op Liemers Carnavals Festival. Heb je vragen, mail dan naar liemerscf@gmail.com en wij bellen/mailen je terug.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden