Judith, Franz en hun twee zonen tussen de wroetvarkens. Vrijdag 10 mei kan iedereen dit wroetvarkenvlees komen proeven in de foodtruck van Stichting De Wroetstal. (foto: PR)
Judith, Franz en hun twee zonen tussen de wroetvarkens. Vrijdag 10 mei kan iedereen dit wroetvarkenvlees komen proeven in de foodtruck van Stichting De Wroetstal. (foto: PR)

Kom wroetvarken proeven bij slager Franz

Op vrijdag 10 mei is er een foodtruck aanwezig tijdens de weekmarkt voor slagerij Franz Gerritschen aan de Didamsestraat 3 in Zevenaar. De Wroettruck word bemand door boeren en medewerkers van de Stichting De Wroetstal.

ZEVENAAR - De Wroetstal is een duurzaam varkensconcept die varkensvlees produceert op een dier,- mens-, en milieuvriendelijke wijze. Het concept is voorzien van een Beter Leven-keurmerk 1 ster. Tijdens de proeverij kun je het wroetvarkenvlees proeven. De stallen voor wroetvarkens worden volgens de door de stichting gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.

Gezond spierweefsel

De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam wroetvarken vandaan. Ze krijgen meer beweging, worden actiever en daardoor ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees wat bovendien boordevol goede voedingsstoffen zitten zoals eiwit, vitamine B en ijzer.

Puur natuurlijk

Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en NON-GMO-voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Puur natuurlijk dus. Dit komt de vleeskwaliteit en de smaak ten goede. Daar wordt de slager weer blij van. Dit is de beste grondstof voor heerlijk vlees en vleeswaren. Met zorg grootgebracht, met zorg verwerkt en met zorg voor u bereidt: Een heerlijk stukje vlees, van de beste kwaliteit. Meer informatie? Vraag het gerust aan de medewerkers in Slagerij Franz Gerritschen of bel: 0316 - 523 519.

wroetvarken.nl

Meer berichten