Knuffelen met koeien of alles te weten komen over jouw glaasje melk? Kom dan naar de Campina Open Boerderij Dag bij Melkveebedrijf De Vlottenburg in Babberich. (foto: Shutterstock.com)
Knuffelen met koeien of alles te weten komen over jouw glaasje melk? Kom dan naar de Campina Open Boerderij Dag bij Melkveebedrijf De Vlottenburg in Babberich. (foto: Shutterstock.com)

Campina Open Boerderij Dag in Babberich

van de redactie

Dit jaar houdt Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni 2019. 69 melkveehouders in heel Nederland nemen dit jaar deel en openen op de vrijdag na Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek.

BABBERICH - Op de deelnemende boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippy koeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Kom naar Babberich

In Babberich is Melkveebedrijf De Vlottenburg van familie Gieling deelnemer aan de Open Boerderijdag op 31 mei. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom aan de Ravenstraat 5 om meer te leren over het boeren leven en de koeien! Melkveehouder Joris Gieling laat weten: "Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en we hebben zeer veel leuke verschillende activiteiten voor jong en oud! Daarnaast zijn er veel producten van Campina die mensen kunnen proberen en natuurlijk zijn er ook rondleidingen over het melkveebedrijf en kunnen de kinderen met koeien knuffelen. Alles staat in het teken van zuivel en de koeien. Een uitgelezen kans voor alle inwoners van Zevenaar om een kijkje te komen nemen op ons melkveebedrijf om te zien waar de zuivel vandaan komt."

Meer berichten