Zondag 2 juni kun je op het Raadhuisplein genieten met mate(n) van de allerlekkerste speciaalbieren. (foto: PR)
Zondag 2 juni kun je op het Raadhuisplein genieten met mate(n) van de allerlekkerste speciaalbieren. (foto: PR)

Dorst lessen op het Bier Preuvenement

Voor het lessen van de dorst en het kennismaken met verschillende biersoorten is het Bier Preuvenement op het Raadhuisplein in Zevenaar de plek waar je moet zijn. Op zondag 2 juni tussen 13.00 en 19.00 uur vindt de zesde editie plaats.

ZEVENAAR - Een smakelijk en gezellig festijn met Bourgondische trekjes, wat de bezoeker zeker zal weten te waarderen. Verder klinkt er muziek van de band Jam of GypsyS en tot slot kan men meedoen aan de verkiezing van het lekkerste biertje.

De organisatie van het Bier Preuvenement heeft nog meer nieuws. Zij laten weten: "Met trots kunnen wij vertellen dat Het Stadscafé in Zevenaar onze hoofdsponsor is van het Bier Preuvenement 2019. Dit onlangs geopende café is een nieuwe aanwinst voor het centrum van Zevenaar. Na een lange verbouwing mag het resultaat er dan ook zijn! Een mooie en gezellige entourage waar heerlijk gegeten en veel speciaalbieren geproefd kan worden."

Maar liefst dertien brouwerijen zullen deze dag op het Raadhuisplein aanwezig zijn. Deze brouwerijen zijn: Stadsbrouwerij Wittenburg, Brouwerij de Brouwerick en Paljas bier uit Zevenaar. Uit Arnhem: Brouwerij het Roze Varken, Brouwerij Davo, Leroy Brown Brewery. Brouwerij Wentersch uit Winterswijk, Brouwerij Borrelnoot uit Nijmegen, Brouwerij t IJ uit Amsterdam, Kraft Bier uit Tilburg, Brouwerij Ghoplin uit Veenendaal, Brouwerij Alderbastend uit Twello, en Brouwerij Romondt uit Dieren.

Kenmerkend voor dit Bier Preuvenement is de gemoedelijke sfeer. Los van de speciale bieren kun je ook iets lekkers bestellen bij de aanwezige eetkraampjes van Het Stadscafé en bij Jeroen Peters van de Buitenkok Het meeste bier komt uit de tap of wordt uit een flesje in een glas geschonken. Dit glas huur je voor € 2,00 waar je bij inlevering € 1,00 voor terugkrijgt. Verder werken alle brouwerijen met muntjes die je op het plein kunt kopen. Meer informatie over de brouwerijen, op de onderstaande website staat een uitgebreide omschrijvingen.

bierpreuvenement.nl

Meer berichten