Er is veel schade na een brute ramkraak bij ICI Paris XL in Zevenaar. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. (foto: Danny van der Kracht)
Er is veel schade na een brute ramkraak bij ICI Paris XL in Zevenaar. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. (foto: Danny van der Kracht)

Veel schade bij brute ramkraak ICI Paris XL

Danny van der Kracht

Bij ICI Paris Zevenaar is vanmorgen in alle vroegte een ramkraak gepleegd. De vier daders hebben met een auto de pui eruit geramd en een grote hoeveelheid parfum en eau de toilette gestolen. Daarna zijn met een andere auto op de vlucht geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

ZEVENAAR - De politie kreeg rond 06.00 uur een inbraakmelding bij ICI Paris XL aan de Marktstraat in Zevenaar. Eenmaal ter plaatse troffen ze een grote ravage aan. De pui van de Zevenaarse parfumerie was geramd met een Volkswagen Golf - de auto is achtergelaten door de ramkrakers - en daarna hebben vier in het donker geklede mannen een grote hoeveelheid parfum en eau de toilette gestolen. De waarde van de buit is aanzienlijk.

Opvallende strepen

Bij de ramkraak is een groot gedeelte van de pui vernield. Binnenin de parfumerie was het ook een enorme puinhoop. Tijdens controle van de beelden van de beveiligingscamera heeft de politie ontdekt dat de dieven de winkelpui met een Volkswagen Golf geramd hebben, maar met een andere auto zijn gevlucht. Op de beelden is een witte SEAT Leon met opvallende zwarte strepen over de motorkap en het dak te zien. De SEAT is met hoge snelheid in de richting van de Markt weggereden.

Palen omlaag?

De brute ramkraak trekt diverse mensen die komen kijken hoe groot de schade is. Eén van die personen is verwonderd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zij zegt: "Het centrum van Zevenaar is toch afgesloten met palen? Stonden die soms nog omlaag in verband met de Dodenherdenking?" De politie laat in een reactie weten: "Daar wordt onderzoek naar gedaan. De palen stonden vermoedelijk omlaag." Een andere bezoeker leeft mee met de medewerkers van ICI Paris XL. Hij zegt: "Wat is dit verschrikkelijk en ook nog een week voor Moederdag. Het is één van de drukste weken van het jaar voor deze winkel ..."

Meer berichten