De Mars Dansgroep van dansvereniging Revolution is Nederlands Kampioen geworden! (foto: Claudia Reesink)
De Mars Dansgroep van dansvereniging Revolution is Nederlands Kampioen geworden! (foto: Claudia Reesink)

Revolution is twee keer kampioen

van de redactie

Dansvereniging Revolution uit Zevenaar danste onlangs op de Nederlandse Kampioenschappen in Wijchen en werd met zowel haar mars dans en met showsolo Fleur Cornelissen Nederlands Kampioen.

ZEVENAAR - Gedurende het gehele dansseizoen neemt dansvereniging Revolution deel aan diverse wedstrijden en werken zij toe naar het afsluitende toernooi van het seizoen, de Nederlands Kampioenschappen. Het Nederlands Kampioenschap werd dit jaar gehouden in Wijchen bij dansbondgenoot Mountain Dancers. Onder toezicht van vijf juryleden dansten alle dansverenigingen hun dansen in de diverse categorieën. Naast dat een dans een minimum score van 270 diende te behalen telde ook de ranglijst van de reeds eerder gedanste wedstrijden.

'De dans haalde 275 punten en eindigde als eerste'

Evil Queen

Veertien dansers van dansvereniging Revolution dansten samen de mars, een militaristische dansdiscipline waarbij marcheren, beenworpen, formaties en synchroniciteit het zwaartepunt vormen. De dans behaalde 275 punten en eindigde als eerste op de ranglijst. Fleur Cornelissen is één van de solisten van dansvereniging Revolution. Fleur danste haar dans Evil Queen, een showdans waarmee zij tijdens de NK 270 punten scoorde en haar titel van Nederlands Kampioen veilig stelde.

Kwalificatie

Voor de mars, moderne dans, showdans Robin Hoet, solist Phebe Radschun en solist Fleur Cornelissen werd tevens een kwalificatie behaald voor de Europees Kampioenschappen.

Meer dansen, meer leven

Dansvereniging Revolution is opgericht door Wendy Buiting en Claudia Reesink. Wendy heeft altijd als droom gehad haar eigen dansvereniging op te richten. Sinds maart 2015 heeft ze haar dromen gevolgd en is dansvereniging Revolution gestart. Dansvereniging Revolution is een centrum voor creativiteit en energie. Ze inspireren je om meer te leven door meer te dansen. Ze bieden dansers een plek waar ze kunnen verkennen en creëren en waar ze kunnen werken aan hun zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Kom in contact met mensen die een liefde voor dans delen. Maak kennis met de kunst en schoonheid van dans. Meer informatie op onderstaande website.

dvrevolution.nl

Meer berichten