Tijdens de eerstvolgende HCC Computeravond in Ons Huis wordt de presentatie Digitale veiligheid en Privacy gegeven. (foto: HCC Zevenaar)
Tijdens de eerstvolgende HCC Computeravond in Ons Huis wordt de presentatie Digitale veiligheid en Privacy gegeven. (foto: HCC Zevenaar)

HCC Computeravonden: Veiligheid en Privacy

van de redactie

Op donderdag 11 april houdt de HCC weer een maandelijkse computeravond. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. De aanvang van de lezing is om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De eerstvolgende avond staat in het teken van Digitale veiligheid en Privacy.

ZEVENAAR - Het lijkt erop dat we bijna niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er heel veel plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar nu bang van worden? Het antwoord daarop is: nee! Het is wel belangrijk dat je bewust wordt van deze digitale gevaren en dat je ze ook herkent. Dit komt uitgebreid aan bod in de presentaties Digitale veiligheid en privacy. Vanzelfsprekend worden er ook veel adviezen en oplossingen gegeven. Allereerst gaat men uitgebreid in op phishing en ransomware. Hoe kun je dit voorkomen en herkennen en wat moet je doen als je besmet bent? Daarna gaat de presentatie in op het digitale gevaar voor onze mobiele apparaten. Hierbij komen ze met adviezen en oplossingen voor Android en iOS. Vervolgens gaan ze in op privacy: waarvoor geef jij allemaal toestemming als je een app installeert en hoe draai je dat terug? Ook vertellen ze wat de beste privacy-apps zijn. Ten slotte wordt er nog ingegaan op skimmen (kopiëren/gebruiken van gegevens op de magneetstrip van een bankpas, red.), VPN en geven ze heel veel handige tips en oplossingen op het gebied van onder andere wachtwoorden. De presentatie wordt gegeven door Bertus Postema. Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera. De toegang is vrij voor HCC leden. Niet-leden betalen € 4,00 per avond.

Meer berichten