Ochtendpost van Shirley Rigault (midden) is in de prijzen gevallen. Het boek gaat over haar Zevenaarse ouders. (foto: Marnix ten Brinke)
Ochtendpost van Shirley Rigault (midden) is in de prijzen gevallen. Het boek gaat over haar Zevenaarse ouders. (foto: Marnix ten Brinke)

Biografie over Zevenaarders bekroond

Het boek Ochtendpost, dat over de in Zevenaar woonachtige George en Sylvia Rigault gaat, werd door het lezend publiek verkozen tot winnaar in het genre Biografieen. Dochter Shirley Rigault kreeg onlangs het felbegeerde BoekGoud overhandigd tijdens het Soester Boekenbal. Jaarlijks wordt als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen), de BoekGoud-prijs uitgereikt aan (veelal) debuterende auteurs.

ZEVENAAR - De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat de beste boeken van 2018 waren. Via een online verkiezing streden de boeken onderling om de winnaar te worden in hun eigen genre. De prijzen werden groots uitgereikt op het kantoor van de printing-on-demand-uitgeverij in Soest. Shirley Rigault won de publieksprijs met het boek Ochtendpost - Van angst in Nederlands-Indië naar liefde in Holland. Enkele lovende woorden van de stemmers luidden: "Met het schrijven van dit boek heeft Shirley voor velen van ons als tweede en derde generatie Indische Nederlanders ook het verhaal van liefde en angst van onze ouders opgeschreven waardoor je tijdens het lezen nog meer geraakt wordt.", "Het is zo herkenbaar en doet mij denken aan het leven van mijn eigen ouders. Het boek van Shirley leest makkelijk en het is zo leuk om de briefwisseling te lezen van de geliefden. De geschiedenis van mijn ouders is anders en daarom ga je als je dit boek leest er over nadenken van hoe het bij je eigen ouders is geweest, maar ook over die van jezelf. Goed gedaan Shirley!" Op haar zoektocht naar haar Indische roots ontdekt Shirley Rigault hoe het levensverhaal van haar moeder Sylvia haar helpt dichter bij zichzelf te komen. Shirley kijkt door de ogen van haar beeldschone moeder naar de traumatische gebeurtenissen in Nederlands-Indië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de diepe pijn die Sylvia bij zich draagt, vindt zij een weg om weer hoop te krijgen voor de toekomst. En als zij in Holland George ontmoet, die haar overlaadt met liefdesbrieven, weet Sylvia dat niets haar in de weg staat om weer gelukkig te worden.

Meer berichten